avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii vechime in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

vechime in munca

am o rugaminte , daca o persoana beneficiaza de prevederile Lg76/02 - se afla în somaj , se considera vechime in munca acea perioada

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 26 Septembrie 2012
Vechimea in munca, conform Codului Muncii, republicat, este numai activitatea desfasurata in baza unui contract de munca.
Daca avem in vedere, acordarea unor drepturi salariale, in functie de vechimea in munca, este indicat in afara celor mentionate mai sus, de vazut si ce alte perioade sunt prevazute in contractul colectiv de munca, regulamentul intern al angajatorului sunt luate in calcul la stabilirea vechimii in munca, functie de care asa cum am spus se acorda diverse drepturi de catre angajator.
Insa, perioada de somaj, constituie stagiu de cotizare in sistemele de asigurari sociale.
Somajul acordat in baza Legii nr.76/2002 constituie stagiu de cotizare asimilat pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)
Perioada in care o persoana beneficiaza de ccc si perioada de somaj indemnizat constituie vechime in munca? Hercule36 Hercule36 perioada de concediu crestere copil si ce in care se beneficiaza de ajutorul de somaj constituie vechime in munca? multumesc! (vezi toată discuția)
Vechime, paternala. hdm hdm -se acorda vechime în muncă pe perioada concediului paternal? (vezi toată discuția)