avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor material pentru nasterea copilului din partea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor material pentru nasterea copilului din partea angajatorului

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in situatia care o voi descrie mai jos.

Sotia mea se afla in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani, din care mai are 1 an. Acum este insarcinata si va naste peste aproximativ 3 luni.
La prima nastere a primit din partea angajatorului acel ajutor material de un salariu mediu brut pe institutie.

Va mai primi si la a doua nastere acel ajutor din partea firmei, in conditiile in care contractul de munca este suspendat sau am dreptul sa-l primesc eu, in calitate de angajat, sot si parinte?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
cristian82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 27 Septembrie 2012
De ce sa nu primeasca ambii parinti acel ajutor? Eu cred ca fiecare are dreptul conform CCM care li se aplica.
In principiu, majoritatea ccm-urilor au preluat o prevedere existenta in fostul CCMN, si anume:
daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

Insa este bine de vazut ce scrie in ccm aplicabil angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Legea 66,legea 51...prima de nastere bex4uu bex4uu Am si eu o intrebare... Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau ... (vezi toată discuția)