Buna ziua. Tocmai am introdus o cerere de majorare a pensiei de intretinere pt. fiica mea. Tatal ei mi-a transmis ca va fi demis din functia de director al Dept Juridic din Ministerul unde lucreaza, si ca in aceste conditii el nu va mai ramane in minister. Daca va depune intampinare la dosar relatand cele de mai sus sau daca se va dovedi pe parcursul derularii procesului (pt ca sigur se va tergiversa) ca nu mai are loc de munca, se poate dispune micsorarea pensiei de intretinere? Sau este necesar sa solicite el intr-un alt proces micsorarea pensiei?
Multumesc
daca procesul este inca pe rol si va face dovada pierderii locului de munca, instanta poate micsora pensia de intretinere pana la o suma care se obtine din aplicarea unui procent de 15 - 20 % la salariul minim pe economie.
Pentru ca instanta de judecata sesizata cu majorarea pensiei de intretinere sa poata dispune micsorarea acesteia este necesar ca paratul sa formuleze o cerere reconventionala prin care sa sesizeze instanta si prin care sa solicite micsorarea pensiei, in caz contrar instanta va acorda ceva ce nu s-a solicitat
Buna seara
ol-i
sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)