Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in anul 1996 fratele meu a dorit sa faca un imprumut la BancPost aici avand nevoie de o garantie materiala, i-am dat actele la apartamentului insa el a renuntat, deci el nu a beneficiat de nici o suma. In anul 2006 fratele meu a decedat, iar sotia este plecata in Italia. Eu doresc sa vand apartamentul insa cand am fost la cadastru mi s-a spus ca este ipotecat, iar la banca nu am primit nici un raspuns pentru ca spun ei nu mai au nici un fel de baza de date din anii respectivi. Intrebare: unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a puntea vinde acest apartament? Va multumesc
Va sfatuiesc sa mergeti la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara si sa solicitati in copie conforma cu originanul documentele in baza carora a fost inscrisa ipoteca (veti plati unele taxe). Formulati catre banca o adresa, la care anexati copiile documentelor, solicitand sa vi se comunice relații cu privire la existenta unui credit garantat printr-o ipotecă constituită asupra apartamentului dumneavoastra. În situația în care Banca vă comunică faptul că nu există nici un astfel de credit veți merge la Oficiul de Cadastru si Publicitate imobiliara si în baza acestui raspuns solicitati radierea ipotecii privind imobilul respectiv. Daca banca vă răspunde că nu mai deține date din acea perioadă, consider că radierea poate fi facută doar de catre instanța de judecata prin formularea unei cereri de rectificare a inscrierilor de carte funciara, soluționarea unei astfel de cereri va dura o perioada mai lunga de timp.
Radiere ipoteca
Mihai Pop
Buna ziua!
Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci?
Banca sau persoana in cauza?
Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Ridicarea de ipoteca
ripiceni
Buna ziua,
In data de 20.5 2016, am cerut un extras informativ in vederea vanzarii unui apartament. Am primit extrasul cu sarcini... Ipoteca in favoarea Banci ... (vezi toată discuția)