avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare bunuri partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare bunuri partaj

am incheiat un divort..m-am intors acasa la fostul pt a i mai da o sansa .intre timp am facut unele investitii prin casa .lucrurile nu au mers bn si am plecat iar de acasa cu copilul.pot sa mi recuerez ceea ce am cumparat dupa divort ,si cum??nu stiu unde sa merg (precizez ca am fcturile pe numele meu,ma pot justifica.cine ma poate ajuta,el nu vrea sa mi dea nimic ,spune sa bag chestia cu partajul)multumesc
Va puteti adresa politiei cu o plangere pt abuz de incredere sau instantei cu o actiune in revendicare, bunurile cumparate pe numele dvs dupa divort fiind proprii ale dvs.
Principala conditile pe care trebuie sa o indeplineasca reclamantului intr-o actiune de revendicare este aceea ca el sa fie proprietar exclusiv al bunului imobil revendicat.
Atunci cand, spre exemplu, exista mai mult de 1 proprietar, actiunea va trebui introdusa de catre toti coprorpietarii, respectandu-se astfel principul unanimitatii.

Prin actiunea in revendicare se poate deci recunoaste titlul de proprietate pentru toti coproprietarii unui bun.

O a doua conditie esentiala este pierderea posesiei bunului imobil.

Tot reclamantului ii revine obligatia principala de a dovedi ca el este adevaratul proprietar al bunului ce face obiectul revendicarii, paratul avand in fapt o pozitie privilegiata si fiind considerat proprietar pana la proba contrarie.


Probele pot consta in acte translatie de proprietate, cum sunt actele de vanzare-cumparare, actele de schimb, sau acte decarative de proprietate, precum partajul voluntar sau tranzactia.

Atunci cand reclamantul nu reuseste sa dovedeasca dreptul sau de proprietate, actiunea este respinsa de instanta, iar paratul nu e obligat sa dovedeasca dreptul sau asupra bunului.


Succes.


Sunt indeplinite toate conditiile. Doamna e proprietar dovedind cu factura pe numele sau, este unic proprietar pt ca a cumparat dupa divort, a pierdut posesia, bunul ramanand la concubin ( iubit, partener, fost sot sau cum vreti sa-i ziceti ), dansa nemaifiind in posesia bunului pt ca s-a mutat.
Problema apare daca nu vb de un bun mobil, ci despre imbunatatiri aduse imobilului in care ati locuit, daca va aflati in acest caz, cine e proprietar ?
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
NU conteaza proprietarul, are un drept de creanta bazat pe imbogatirea fara just temei si atat, nu e nicio revendicare, ca nu-i scoate nimeni termopanele fostului sa le dea doamnei!!
Aveti grija ca exista o prescriptie de 3 ani, actiunea se va timbra la valoarea solicitata de dv. Vor fi expertize etc. Incercati o negociere.
Poate sunt amandoi fostii soti coproprietari ai imobilului ( imbunatatit cu termopane) si atunci ar face partaj. Daca a luat termopane imobilului sotului sau altuia, are un drept de creanta, dar daca a luat un scaun, avem o revendicare.. sau nu ?

Alte discuții în legătură

Mobile mostenite de la mama si bunica tobescu tobescu Buna ziua, as avea sa va supun o speta : mama si bunica noastra ne a lasat ca mostenire mobile de mare valoare, aceste mobile erau depuse in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Bucata de teren ocupata abuziv ! ContSters99176 ContSters99176 Respectivul teren este o proprietate comuna pt. care nu s-a efectuat dezbaterea succesiunii de vreo 14 ani,sunt una dintre succesoare.Acum cativa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gabrielaciorcila gabrielaciorcila in momentul deschiderii in instanta a unei actiuni de revendicare a unui imobil, conform uzucapiunii de 30 de ani, trebuie sa ai imobilul in posesie? (vezi toată discuția)