avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj,concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj,concubinaj

Buna ziua- am trait in concubinaj cu un barbat, acuma el m-a dat in judecata ptr. bunuri, sora mea,care este stabilita in Germania m-a dat bani ca sa imi cumpar o masina .intrebarea mea este-trebuie sa impart masina cu fostul concubin?
va multumesc anticipat ptr. timpul acordat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:34, 27 Septembrie 2012
Din punct de vedere legal, concubinajul nu exista ca institutie de drept.Prin urmare bunul mobil(autoturismul)nu trebuie impartit mai ales daca aveti si dovezi ca ati cumparat masina cu bani surori dumnevoastra si nu cu bani provenitit din ambele parti (de la el si dumneavoastra)

Logoditi nu ati fost nu ?

Masina este bun propriu al dumneavoastra, nu poate fi supusa partajarii.

Bunurile dobandite cu o contributie comuna, in timpul concubinajului, sunt proprietatea indiviza a concubinilor, in raport cu contributia fiecaruia, contributie ce se poate stabili prin orice mijloc de proba.


Problema contributiei concubinilor la dobandirea bunurilor in timpul convietuirii este o chestiune de fapt, care se rezolva pe baza probelor administrate, iar intinderea drepturilor lor asupra acestor bunuri urmeaza a fi determinata conform partii de contributie a fiecaruia la achizitionare.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bubucrina bubucrina la paraj se impart si bunurile dobandite in timpul concubinajului? dupa 3 ani de munca si sacrificii am ajuns in drum cu doi copii mici . iar politia spune ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire in urma concubinajului? lilianab2009 lilianab2009 Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 30 de ani.In momentul in care l-am cunoscut, barbatul avea un copil infiat cu prima sotie.In timpul concubinajului ... (vezi toată discuția)
Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)