avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratora de asociatie de proprietari nu vrea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratora de asociatie de proprietari nu vrea demisia

buna ziua!ne confruntam cu o problema marea majoritate a proprietarilor unui bl.doamna administratora refuza de cand este danasa de 5 ani sa colaboreze cu presedintele si comitetul ,iar din aceasta cauza am avut in fiecare an cate un presedinte de bloc.ideea este ca ultimul presedinte a demisionat,deoarece nu s a mai putut lucra in acest fel si acum a ramas doar dansa.noi ca si proprietari am vrea sa plece ,dar neavand presedinte nu stiu cum putem proceda.intre timp administratora si a facut cateva prietene in bloc si acum am vazut ca a autointitulat o vecina ca si presedinta de bloc.noi am strans o lista de semnaturi cam 25 din 80 de proprietari pentru ca marea majoritate sunt chiriasi si nu au forme legale de inchiriere si nu pot semna ,dar nu stim cum putem si unde trebuie sa ne adresam ca sa si suporte consecintele doamna administratora daca de buna voie a refuzat sa demisioneze.va rugam daca se poate un sfat!multumim!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:58, 27 Septembrie 2012
Va puteti adresa primariei printr-o petitie explicand motivele care va determina sa solicitati schimbarea administratorului.
In situatia dv. este greu pentru cineva sa va sfatuiasca ce sa faceti. Sunteti complet dezorganizati, nu aveti proprietarii in bloc, administratora face ce vrea ea, prietenele ei o sustin si probabil destul de vocal......
As putea sa va sugerez sa faceti o sesizare la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din primaria dv. si sa-i rugati sa vina sa faca o ancheta.
Ar fi bine daca v-ati prezenta personal la acest birou sa stati de vorba cu functionarul care se ocupa de blocul dv.

Dar oricine din afara asociatiei dv. ar veni, v-ar spune acelasi lucru: sa va organizati, sa va alegeti un comitet si un presedinte care sa aiba control asupra activitatii administratorei.
Fara o asemenea organizare nu puteti face mare lucru.

Demisia ei nu o puteti obtine, daca ea nu vrea sa demisioneze, dar in cazul in care ati avea un comitet suficient de puternic, acesta ar putea s-o demita.

Incercati sa obtineti datele de contact ale proprietarilor care nu locuiesc in bloc de la chiriasi si sa-i solicitati sa participe la AG de alegere a unui comitet executiv si al unui presedinte.
Va trebuie rabdare si perseverenta ca sa obtineti sprijinul unei majoritati a proprietarilor care sa doreasca si sa participe la schimarea starii actuale din asociatia dv.
Nu poate nimeni din afara sa va organizeze, trebuie sa va organizati singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul / presedintele. demitere administrator S4ndok4n S4ndok4n Buna seara, in Mai 2015 in urma AG m-am oferit sa preiau functia de cenzor al asociatiei de proprietari din care fac parte deoarece aceasta functie era ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sunt disperata florela_firtulescu florela_firtulescu Prietenul meu este in Comisia de Cenzori si se pare ca Administratora , care este si contabil ar fi luat 2 miliarde din banii asociatiei. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)