avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DESPAGUBIRE IN CAZ DE ACCIDENT AUTO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DESPAGUBIRE IN CAZ DE ACCIDENT AUTO

Buna ziua.As avea si eu o rugaminte daca ma poate ajuta si pe mine cineva.In data de 14 August am avut un accident rutier cu victime.S-au stabilit cauzele accidentului,a venit inspectorul de la RAR,sa-u intocmit actele pt repararea masinii si nici pana la aceasta ora nu am fost contactat de catre societatea asiguratoare a celui vinovat.Daca este cineva care a fost in astfel de situatie sau daca binevoieste cineva sa ma indrume ce pot sa fac ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:18, 28 Septembrie 2012
buna ziua
mergeti la asigurator si solicitati sa vi se repare paguba daca ati depus toate documentele obtinute de la politie in speta anexa 2 ,
bafta
va multumesc pt. sfat dar imi cer scuze daca nu pre am inteles ce sa fac.Nu am fost niciodata in astfel de situatie.Actele au fost trimise de catre politie la societatea de asigurari deoarece este vorba de un eveniment rutier cu victime.Eu am primit doar dovada de reparatie si copia dupa asigurarea celui vinovat.Am contactat agentul de asigurari din zona,a venit si a fotografiat masina,a intocmit actele necesare,dupa care mi-a spus ca face o cerere la politie pt.procesul verbal de constatare dupa care trimite dosarul la Bucuresti.Dosarul a fost trimis la Bucuresti dar nu am fost contactat de nimeni pana acum.Ce pot sa fac in aceste conditii? Va multumesc.
Insistati la asigurator pentru rezolvarea dosarului de dauna, pana la finalizarea dosarului penal, sub delaratia-angajament, de restituire a platii reparatiei daca se va schimba vinovatia.In baza actului de constatare intocmit de inspectorul asiguratorului, prezentati-va la un reparator pentru intocmirea devizului si eventual reconstatarile pentru avariile nevizibile.Reparatorul poate fi sau nu sub contract cu asiguratorul.
Pe langa repararea daunelor materiale, puteti beneficia, in anumite conditii, si de repararea daunelor morale suferite ca urmare a accidentului.
Nu am inteles ce treaba are RAR-ul in acest accident.
Fiind vorba de un accident cu victime s/a intocmit un dosar penal. Politia a eliberat anexa nr. 2 care este necesara pentru deschiderea dosarului de dauna. In general societatile de asigurare solutioneaza dosarele de daune in asemenea cazuri numai dupa ce s/a stabilit vinovatul de producerea accidentului. Dvs. trebuie sa va constituiti parte civila in dosarul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime. cum îmi pot recupera paguba? Luca-Ionut Luca-Ionut Am fost implicat intr-un accident rutier astfel: am intrat in depasirea unui autovehicul iar acesta a intrat intr-o caruta si a ricosat in mine, am incercat ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare casco firma nu vrea sa plateasca ioshi ioshi Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte ... (vezi toată discuția)
Somat de o firma de asigurari cleo_t cleo_t In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de ... (vezi toată discuția)