avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformarea postului conform studiilor de licenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformarea postului conform studiilor de licenta absolvite.

Buna ziua!

In prezent sunt laborant informatica I cu studii medii in cadrul unui liceu. In vara anului 2008, am absolvit studiile de licenta de 3 ani a Facultatii de informatica din cadrul Universitatii Spiru Haret. As dori sa stiu in ce conditii se poate transforma postul de laborant cu studii medii in laborant cu studii superioare si care sunt demersurile care se fac pentru a obtine transformarea respectiva. Exista posibilitatea ca in continuare sa fiu incadrata pe functie cu studii medii si sa fiu salarizata conform acestei incadrari? Schimbarea incadrarii depinde de vointa directorului sau a consiliului de administratie a unitatii de invatamant?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simona_dumitrascu , utilizator 19:33, 15 Aprilie 2009
depinde de posturile existente.
Potrivit art.8 din OG nr.10/2008, absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Prin urmare, solicitati Consiliului de Administratie al liceului sau Inspectoratului Scolar judetean incadrarea la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am facut o astfel de cerere acum cateva luni, catre consiului de administratie al liceului, dar nu s-a facut nimic in acest sens pana acum.
Ce pot face pentru schimbarea incadrarii si pentru cresterea salariala corespunzatoare?
Adresati-va Inspectoratului Scolar Judetean de care apartineti sau Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in acest sens.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Promovare în funcþie elena_87 elena_87 Bună ziua ! Colega mea a promovat cu examen de licentă facultatea de ªtiinţe Juridice şi Administrative. A fost încadrată ca secretar I/A cu studii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez de 25 de ani la o societate privata, fiind ... regizorul regizorul Bună ziua! Lucrez de 25 de ani la o societate privata, fiind încadrat cu studii medii, ulterior am absolvit facultatea, dar nu am fost încadrat cu studii ... (vezi toată discuția)
Promovarea in treapta superioara de salarizare liliana1111 liliana1111 Implinesc 2 ani de cand functionez ca bibliotecar comunal treapta II M.Am studii superioare de scurta durata,dar nu in domeniul aferent,si nici cursuri de ... (vezi toată discuția)