Sotul meu a suferit un accident grav la 10 aprilie 2012, soldat cu fractura de femur, fractura antebrat mana dreapta, fractura antebrat mana stanga, fractura coaste, fisura vertebra lombara. Au urmat 6 operatii, si anul acesta a avut una la mana stanga pentru ca osul nu s-a refacut. Certificatul medico legal mentioneaza la sfarsitul anulul 2010, 120-130 de zile de ingrijiri medicale.
cum s-au petrecut faptele. Sotul circula regulamentar cu autovehiculul cand un individ a intrat pe contrasens (a sarit scuarul, a rupt gardul si l-a impins vreo 10 metri inapoi). Politia a intocmit procesul verbal adaugand inca un vinovat, nr.2, care l-ar fi "sicanat" pe vinovatul nr.1 si acesta pierdut controlul volanului. Deci vinovatul principal este vinovatul 2 pe care nu l-a vazut nimeni, nu exista martori (dar politia zice el ar fi recunoscut).
In fine, expertiza tehnica i-a scos vinovati pe amandoi. Unul din ei a facut contestatie. Ideea este ca dosarul nici pana acum nu a ajuns la parchet/judecatorie pentru ca politia tergiverseaza Oare de ce? Ultima data cand sotul meu a vorbit cu politistul care s-a ocupat de caz, prin luna mai 2012 acesta i-a spus ca dosarul a plecat de la ei. Ca acum sa aflam de la avocatul, angajat de noi de un an, ca politistul a plecat si ca acum se ocupa altcineva de dosar care nu stiu de ce il mai tine la politie. Parerea mea este ca se intentioneaza tergiversarea pentru ca fapta sa se prescrie. Ce parere aveti ? Ce ar trebui sa facem?
Va multumesc!
să solicitați explicații scrise de la :
1) ministrul internelor-dl Mircea Dușa;
2) de la parchetul d.p.l.judecăroria locală (ei dirijează totul în materie penală)
Notă : arătați nr. dosarului penal.Acesta conține un nr. al Poliției și altul la Parchet+Avocatul Poporului.
3) de la Avocatul Poporului.
Notă: v-am răspuns întrebărilor dvs. dar timpul pt soluționarea unor astfel de cazuri durează, nimeni NU știe exact cât, NU există vreun termen însă luați încalcul și posibilitatea vicleană a celor interesați în acest caz și astfel puteți opta pt cele de mai sus.
doamna aurelia56,ma numesc muscalu si va scriu aceste cateva randuri pentru ca si eu am trecut prin aceeasi situatie ca si dumneavoastra.sotul meu a suferit un accident in vara anului 2009 in urma caruia a ramas infirm la varsta de 50 ani(fara piciorul stang).desi s-a stabilit de la bun inceput ca vinovatia ii apartine in totalitate soferului care l-a accidentat dosarul a ajuns in instanta in luna feb.2012.din luna iunie 2009 pana in luna oct 2010 dosarul a stat la politie pe motiv ca nu exista fonduri pentru expertiza.am fost nevoiti sa platim personal aceasta expertiza ca dosarul sa fie trimis catre INEC.rezultatul expertizei a sosit la politie in luna iunie 2011 iar de aici a plecat catre parchet in oct 2011.de la parchet dosarul a ajuns in istanta anul acesta in feb.in acest moment dosarul se afla in faza de judecata si doar DUMNEZEU stie cand va fi finalizat.am citit raspunsul pe care vi l-a dat un utilizator dar eu zic ca ar trebui sa va interesati direct la sectia de politia unde se afla dosarul si sa vedeti ce aveti de facut.insistati chiar daca raspunsul nu este multumitor si nu renuntati la drepturile pe care le aveti.va pot spune ca eu sunam aproape zilnic sa ma interesez in ce stadiu se afla dosarul.luati-o din aproape in aproape si vedeti ce este de facut.va marturisesc ca eu la inceput am clacat dar m-am trezit si sunt hotarata sa merg pana la capat.va doresc succes si sper sa mai comunicam.
Aveti urmatoarea posibilitate.
Art. 275 Cpp
Dreptul de a face plângere
(1): Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.
Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală şi se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală.
Introducerea plângerii nu suspendă aducerea la îndeplinire a măsurii sau a actului care formează obiectul plângerii.
Art. 276
Obligaţia de înaintare a plângerii
Când plângerea a fost depusă la organul de cercetare penală, acesta este obligat ca în termen de 48 de ore de la primirea ei să o înainteze procurorului împreună cu explicaţiile sale, atunci când acestea sunt necesare.
Plangere penala
Stefania C.
Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala
aurelia56
Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)