avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... schimbare termen de judecata sau locatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

schimbare termen de judecata sau locatie

Buna ziua,sunt mama unui minor in varsta de 1 an rezultat dintr-o relatie de concubinaj.In momentul actual sunt separata de concubin din cauza neintelegerilor si locuiesc intr-o localitate din judetul Calarasi la parintii mei,initial locuind in apartamentul mamei concubinului din Bucuresti sect.6.In urma cu putin timp am primit o citatie de la concubin cu privire la faptul ca mi-a intentat proces in privinta cereri drepturilor parintesti ,mai exact procesul are loc in luna mai la JUDECATORIA SECT.4.Intrebarea mea este daca printr-un demers anume pot cere ca procesul sa se tina la alta judecatorie sau chiar in judetul in care locuiesc in prezent deoarece am informatii din surse apropiate concubinului in ceea ce priveste faptul ca procesul este aranjat datorita faptului ca are relatii apropiate cu judecatoarea respectiva?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tomaalina , utilizator 15:14, 27 Septembrie 2012
Competenta e judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de parat.

Termenul de judecata poate fi preschimbat pentru motive temeinice, confrom art. 153 din Codul de procedura civila.

Autoritatea părintească comună este prezumție și se acordă din oficiu deoarece chiar dacă părinții nu o cer în mod expres în cadrul cererii de chemare în judecată, instanța o acordă majorității părinților (conform art. 397 NCC).

Excepția este legată de faptul că s-ar putea să existe (destul de rar) și părinți care reprezintă un pericol pentru copil și atunci, din considerente legate de protejarea interesului superior al copilului, instanța va face aplicarea art. 398
faceti o adresa la judecatorie prin care cereti declinarea competentei teritoriale catre judecatoria Calarasi. Anexati o copie dupa cartea Dvs de identitate
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gemenii intr-un divort dointza dointza Buna seara, cazul surorii mele vin cu intrebari , pe scurt fostul meu cumnat a deschis diortul , sora mea ( facand tratamente 9 ani sa aibe copii , sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor costelusi costelusi Buna, As dori sa stiu, daca Judecatoriile din Bucuresti au inceput sa ofere copiii minori spre incredintare ambilor parinti, adica 2 saptamani la mama, doua ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces doinatautan doinatautan Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi ... (vezi toată discuția)