fiul meu a fost condamnat la 5 ani cu executare pentru trafic de droguri, el a fost atras in aceasta activitate de un individ care era de fapt adevaratul traficant care deja avea o suspendare pt trafic de droguri, dar acesta avand relatii cu cei de la diicot ia inscenat totul fiul meu pentru as scapa pielea.
Fiul meu in ziua sentintei finale a fugit si acum se ascunde de politie .
Eu il voi sustine pana la capat si vreau sa ii deschid proces la CEDO. STIMATI DOMNI AVOCATI ceea ce vreau sa va intreb sunt urmatoarele:
am inteles din diferite surse ca pentru ai deschide fiului meu proces le cedo avocatul care ma va ajuta ARE NEVOIE DE O PROCURA SAU O IMPUTERNICIRE SCRISA semnata personal de fiul meu. Fiul meu nu are cum sa semneze de vreme ce nici un membru al familiei noastre nu stie exact unde se afla, stim doar tara unde este.
Va rog daca se poate sa ma sfatuiti ce variante am. Va Multumesc Anticipat
În conformitate cu Art. 45 pct. 3 al Regulamentului CEDO, procura este obligatorie, in cazul in care cererea este prezentata de un reprezentant.
Asadar, va trebui obtinuta o astfel de procură - poate fi descarcata de pe site-ul CEDO- si trimisa reprezentantului. Dvs nu puteti initia o cerere in numele altei persoane.
Varianta angajarii unui avocat ar putea constitui singura solutie in cazul dvs.
Avocatul il puteti angaja dvs. potrivit legii romane si sesizarea Curtii Europene se va putea face fara probleme.
Daca Curtea ar dori sa fie semnata delegatia avocatiala in mod special de fiul dvs. avocatul ar putea cauta solutii insa nu cred ca CEDO va invoca probleme de natura de a se incalca insasi drepturi si libertati fundamentale garantate de conventie.
In concret, va recomand sa semneze avocatul plangerea CEDO dupa ce va fi angajat de dvs. in calitate de ruda pentru a-l reprezenta pe fiul dvs.
În relația cu CEDO nu se utilizează delegația avocațială furnizată de Baroul din care face parte avocatul. În mod practic există o împuternicire specială, furnizată, precum am mai spus, de către CEDO.
Această împuternicire este denumită, de către CEDO, Procură, având, în subsolul acesteia, următoarea mențiune:
1. Acest formular trebuie completat şi semnat de către toţi reclamanţii care doresc să fie reprezentaţi în faţa Curţii....
De altfel, dispozițiile CEDO din Regulament sunt explicite în această privință:
Art. 36- Reprezentarea reclamanilor
1. Persoanele fizice, organizaițile neguvernamentale și grupurile de particulari prevăzute de art. 34 din Convenie pot să depun inițial cererile fie ele însele, fie prin reprezentant.
Art. 45 - Semnăturile
1. Orice cerere formulat în temeiul art. 33 sau 34 din Convenie trebuie prezentat în scris și semnat de către reclamant sau de către reprezentantul său.
...
3. În cazul în care reclamantul este reprezentat în conformitate cu art. 36 din prezentul Regulament, reprezentantul sau reprezentanii săi trebuie să prezinte o împuternicire scris sau o procură.
Va asigur de faptul ca in toate cazurile mele am folosit imputernicirea avocatiala si nu am intampinat niciodata obiectii din partea onoratei Curti Europene.
Din acest motiv am aratat distinsei doamne aceasta varianta deosebit de utila in cazul sau.
Ca sa ma fac mai bine inteles, va pot spune ca, cele afirmate mai sus constituie un lucru cunoscut personal de mine si nu de la alti colegi avocati.
Cu stima
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reprezentant
jica1967
Spunetimi Va rog este necesar de un reprezentant la CEDO,si daca instantele refuza sa raspunda la cereri de reexaminarea cazului pot sa ma adresez? este nevoe ... (vezi toată discuția)
Proces cedo
Andre33
Am ajuns in faza doua cu procesul de la CEDO, unde pot sa ajung la un acord cu statul roman binenteles daca cadem de acord pe suma. Am primit un formular unde ... (vezi toată discuția)