buna ziua ! Am anuntat o sedinta de scara (20 apt.), dar nu au venit decat 9 pers.si nu s-au putut lua hotarari.... Ca simplu proprietar (nu am functie in cadrul Asociatiei..), daca vreau sa se puna usa PVC la intrare in scara si obtin acordul scris al unor proprietari, respectiv 11, poate fi validata aceasta hotarare si sa fie obligatorie ptr.toata lumea? Acest acord scris va fi depus la Asociatie, aceasta urmeaza sa incheie contractul cu firma executanta a lucrarii si sa retina, lunar, odata cu intretinerea, o suma de 10 lei, pana la epuizarea sumei totale(2000 lei) . Este legal sau nu, ca sa nu avem probleme ulterioare, ptr. ca unii locatari nu vor sa se faca nimic ptr.bloc..?! Multumesc !
Puteti incerca asta. Conducerea asociatiei nu se poate opune dorintei majoritatii proprietarilor de pe scara respectiva.
Modul cum intelegeti s-o faceti mie mi se pare in regula.
multumesc de raspuns, atat ca m-am referit la faptul ca acei care nu vor sa dea bani ptr.aceasta "modernizare", respectiv ceilalti 9, pot contesta ca ilegala retinerea aceea lunara, pa listele de intretinere, recte... obligatia la care au fost supusi.
Nu o pot considera ilegala deoarece in asociatia de proprietari functioneaza principiul democratic ca hotararea majoritatii este obligatorie pentru minoritate.
Ca hotararile adunarii generale sa fie luate in considerare trebuie sa se indeplineasca o conditie de validare a primei adunari prin participarea proprietarilor la adunare in proportie de 50% + 1. Dpdv legal trebuie sa se incheie un proces verbal al adunarii in care sunt trecute toate punctele dezbatute si ce s-a hotarat . Astfel se pot folosi banii din fondul de reparatii sau eventual din alte fonduri speciale pentru ceea ce s-a stabilit in adunarea generala.