avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie pentru fond
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie pentru fond

Am primit o citatie dupa cum urmeaza: ..."este chemat in aceasta instanta la camera 315,c5-civil,in ziua de... ora de...in calitate de petent in proces cu D.G.P.M.B.-BRIGADA DE POLITIE RUTIERA in calitate de intimat pentru FOND - plangere contraventionala."
Avocata m-a lasat balta pentru ca nu am de unde sa-i mai platesc 6 milioane(atat mi-a cerut ca sa ma reprezinte in instanta). I-am platit 4 milioane ca sa depuna contestatie in instanta in luna aprilie dar nefericirea este ca eu din luna mai nu mai am servici. Am sa ma prezint singur,cu toate ca stiu clar ca voi fi carne de tun pentru judecator. Poate am vreo sansa si nu vine nimeni din partea militienilor(am auzit ca se mai intampla si asa). Ma intereseaza daca poate sa-mi spuna si mie cineva ce mi se intampla - ce insemna pentru FOND? si ce ar trebui sa fac sau ce acte sa am la mine?:help:
Cel mai recent răspuns: ContSters147225 , utilizator 23:34, 27 Septembrie 2012
Fondul reprezinta prima etapa a unui proces, proces care a luat nastere in urma plangerii pe care dvs. ati fomulat-o impotriva unui proces verbal de contraventie. La termen va trebui sa va prezentati cu procesul verbal in original, asta daca nu cumva l-a depus dna. avocat atunci cand a depus si plangerea si va trebui sa solicitati admiterea de probe: inscrisuri si, eventual, un martor, pe care ar fi ideal sa il aveti. Acum, nu stiu ce contraventie ati savarsit (sau nu), dar aceasta este in mare procedura.
De cele mai multe ori din partea politiei nu se prezinta niciun consilier juridic, insa intotdeauna depun intampinare la dosar, intampinare care cuprinde punctul lor de vedere cu privire la actiunea dvs.

La termenul de judecata solicitati sa vi se comunice acea intampinare din dosar sa puteti lua cunoastinta de ea si propune probe. Probele cu care va puteti dovedi temeinicia actiunii sunt inscrisuri si martor, eventual proba video sau certificare etilotest, in functie de obiectul plangerii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri - intr-o oarecare masura ma ajuta - sper sa am si noroc, pentru ca mai mult de asta am nevoie, tinand cont de faptul ca sunt singur - fara avocat.
Problema este ca daca pierd procesul raman fara permis 30 de zile. Conform legislatiei am termen de 15 zile sa predau politiei permisul in situatia in care hotararea instantei imi este defavorabila - dar ce se intampla daca nu-l predau ? Sa presupunem ca plec din tara pentru cateva luni si nu mai astept sa iau act de decizia justitiei ? Daca sunt prins ca circul cu permisul suspendat sunt pasibil de amenda penala sau inchisoare de la 6 luni la 2 ani ?
Alta intrebare ar fidaca nu iau la cunostinta de hotararea judecatoreasca politia poate pune in aplicare legea ? Din cate am observat eu, nu a trebuit sa semnez cand am primit citatia sau alte documente de pe la Parchetul Judecatoriei (le gaseam aruncate prin sau pe langa cutia postala) NU ar trebui sa vina recomandate si cu confirmare de primire ?

Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
ContSters147225, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal-politia rutiera ContSters332157 ContSters332157 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost oprita de politia rutiera si din anumite motive mi-au suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.In ... (vezi toată discuția)
Citatie - angajare fara contract de munca ina120 ina120 Buna ziua! Deranjez cu un nou episod in povestea mea munca fara contract de munca. Dupa ce s-a intamplat povestea cu controlul ITM-ului (spusa anterior), ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza mihaioctavian mihaioctavian Buna ziua am fost oprit in 2009 de catre un agent care mi-a comunicat ca aveam \"vreo\" 70 de km la ora in localitate. nu mi-a fost dat sa semnez nimic. ... (vezi toată discuția)