avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comodat

Buna ziua,

La incheierea unui contract de comodat , poate semna doar un singur sot, desi bunul este comun (incheiere contractd e comodat sediu firma)?

Daca ma puteti ajuta, va rog, si cu litera de lege, cum s-ar spune.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alyona , utilizator 16:13, 27 Septembrie 2012
Contractul de comodat trebuie semnat de toti coproprietarii( in speta de ambii soti).
Prev. este in noul cod civil art. 1179 si urmatoarele( consimtamantul partilor).
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
ContSters258148, utilizator
Cei de la Registrul Comertului cer ca actul sa fie semnat de toti proprietarii asa ca mai bine nu va complicati.
revin cu o precizare : sotul este plecat din tara, iar apartamentul a fost cumparat doar de sotie, pe contractul de v-c este doar semnatura sotiei, desi scrie "X casatorita cu Y".

Stiu ca un bun dobandit in timpul casatoriei devine bun comun, dar in acest caz, trebuie sa semneze ambii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca imobilul e cumparat de o persoana casatorita, cine semneaza contractul de comodat? meledof meledof Daca doresc sa imi infiintez o firma cu sediul intr-un apartament.Am facut rost de copie dupa actul de proprietate , daca sunt 2 proprietari (sot si sotie) si ... (vezi toată discuția)
Cummparare locuinta cote parti mihai32_ mihai32_ Doresc achizitionarea unui apartament care este detinut de catre proprietari pe cote parti de cate 1/2. In contractul de vanzare cumparare al imobilului sunt ... (vezi toată discuția)
Coproprietate bun dobandit inaintea casatoriei? MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua. Detin in proprietate un spatiu comercial unde am facut contract de comodat unei societati care are declarat si sediul social acolo. Recent am ... (vezi toată discuția)