avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestare la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestare la executare

sant angajatul unei primarii si am urmatoarea problema
-pe primarie a venit o somatie de plata si ulterior o executare silita de la un birou executor judecatoresc pe bunuri si lichiditatile din cont pe baza unei sentinte civile pentru plata daunelor cominatorii pentru nefurnizarea unor informatii de interes public
conform L544/2001 .Poate executorul sa ne sechestreze bunurile si sa le valorifice in baza unei sentinte civile prin care eram obligati la plata unor daune cominatorii de 100lei/zi de intarziere fara sa existe o hotarare a instantei de trasformare a acestor daune cominatorii in daune compensatorii? Pot sa cer timbrarea actiuni de anulare a executarii cu suma de 194 lei conform codului de procedura civila si sa nu platesc cautine de 10% din valoarea daunelor cominatorii valoare ce nu poate fi considerata certa si lichida.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:55, 27 Septembrie 2012
daunele cominatorii nu pot fi executate, ele se transforma in daune interese daca creditorul dovedeste paguba si intinderea ei. faceti contestatie la executare.
cautiunea se achita doar daca cereti suspendarea executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii omatcons omatcons Bună seara. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti irevocabile investită cu titlu executoriu contra instituţiei Primarului, pentru obligaţia de ... (vezi toată discuția)
Executare, geo-vem geo-vem Am luat credit de la o banca insumand suma 9400 lei printr-un card ,nu lam mai platit nemaiavand bani de rata,mi sa comunicat poprirea pe salar si platesc de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)