avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURILE SOTULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURILE SOTULUI

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema :
mama mea isi vinde un apartament, o parte din banii mi-i da mie sa imi iau o garsoniera, in caz de divort voi fi nevoita sa impart garsoniera cu sotul meu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:30, 27 Septembrie 2012
Nu, este considerat a fi bun propriu. Treceti insa in contractl de vanzare cumparare faprul ca pretul este platiti de procuratorului de fonduri mama dvs.
bunurile dobândite pe timpul căsătoriei, sunt bunuri comune dar există și alte posibilități.Concret cazului dvs., rezulta ca sunteți casatorită : procurați de pe acum ”bani albi pt zile negre” adică acte precum că mama dvs. este cea care v-a dat acei bani, bani din care ați cumpărat garsoniera (o declarație notarială a mamei dvs., aici trebuie evitată situația donației deoarece veți plăti taxă ; declarații notariale a 2 -3 martori mai tineri etc)
Contractul de vanzare cumparare se va face cu procuratori de fonduri prin donatie si specifica ca acest bun este bun propriu.
Da, Joha are dreptate.

Bunul este considerat comun conform legii dar in caz de proces de partaj veti obtine castig de cauza.

Ar mai fi viabila si varianta cu conventia matrimoniala.
Mergeti sa vorbiti cu un notar si despre aceasta posibilitate.
Conventia matrimoniala ar naste suspiciuni din partea sotului....ea trebuie facuta de comun acord presupune lichidarea regimului matrimonial actual, un cost, alt cost partajul bunurilor prezente, alt cost conventia matrimoniala, inscrierea in CF a bunurilor alte costuri....cred ca varianta pe care am spus o este cea mai ieftina si mai Putin suspicioasa pentru sot.

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Drepturi de proprietate Snake11 Snake11 Buna ziua! Sunt casatorita legal de 8 ani. Vreau sa cumpar o proprietate, dar, in cazul unui divort, sa imi ramana in totalitate mie, sotul meu sa nu aiba ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)