avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURILE SOTULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURILE SOTULUI

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema :
mama mea isi vinde un apartament, o parte din banii mi-i da mie sa imi iau o garsoniera, in caz de divort voi fi nevoita sa impart garsoniera cu sotul meu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:30, 27 Septembrie 2012
Este ieftina acum aceasta varianta dar in caz de proces de partaj va timbra la valoare de 100% ceea ce nu ar mai fi ieftin...si i-ar mai trebui si avocat.
Asta ar insemna pe putin 1500 euro...daca nu mai mult...

Parerea mea este ca daca rezolva prin conventie matrimoniala este mai simplu si mai eficient iar costurile sunt relativ apropiate.
Stimata doamna daca doriti sa va separati patrimonial de Sotul dvs pe viitor faceti cum v am spus lichidare regim comunitate legala, partaj bunuri, conventie de separare de bunuri, daca doriti numai ca acest bun sa fie al dvs faceti contract d vanzare cumparare cu procuratori de fonduri prin donatie.

P s . Domnule avocat pana la urma nu se stie daca Sotul nu are mai multe bunuri Decat Sotia si aceasta ar dori doar siguranta ca acest bun sa fie numai al ei si ca incheierea unei conventii I ar dauna nu I ar face Bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Drepturi de proprietate Snake11 Snake11 Buna ziua! Sunt casatorita legal de 8 ani. Vreau sa cumpar o proprietate, dar, in cazul unui divort, sa imi ramana in totalitate mie, sotul meu sa nu aiba ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)