buna ziua,am si eu o intrebare:tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari pana in mai 2010 cand s-a descoperit ca avea o gaura in gestiune in urma unei expertize contabile de 150000ron ,s-a judecat a primit 1an cu suspendare si il obliga sa puna acea suma de bani.el a facut recurs la curtea de apel pt.a cere inca o expertiza , abia a inceput recursul , plus ca a facut si parchetul recurs pt.ca pedeapsa este prea mica.intrebarea mea ar fi , el in 2009 cu un an inainte de a i se lua actele asociatiei la verificare , mi-a vandut apartamentul mie si sotului meu , ei mutandu-se la tara . ni se poate anula actul de vanzare - cumparare , urmarirea penala s-a inceput in 2010, repet.astept raspuns.multumesc
In conditiile mentionate cand instrainarea apartamentului a avut loc in 2009 si urmarirea penala a inceput in 2010,nu se pune problema revocarii contractului de vanzare-cumparare
Daca in final tatal dvs va fi gasit vinovat ,va fi obligat sa acopere prejudiciul din bunurile proprietate in evidenta
abia acum s-a terminat recursul la curtea de apel , din prejudiciu nu s-a recuperat nimic , nici nu are de unde sa dea banii , nici pe numele lui nu are nimic , in acest caz ce s-ar putea imtampla?
In lipsa unor bunuri impotriva caruia sa se poata indrepta creditorul, acesta poate formula o cerere de anulare a contractului de vanzare cumparare ca fiind facut in dauna creditorului.
Ramane de vazut daca se va admite o asfel de cerere, in functie de probele ce vor fi facute.
Delapidarea
lory34
in cazul in care s-a descoperit la o asociatie de proprietari ca administratorul a delapidat asociatia cu o suma de bani , s-a judecat pe penal a primit ... (vezi toată discuția)