avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate intampla asta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate intampla asta?

buna ziua,am si eu o intrebare:tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari pana in mai 2010 cand s-a descoperit ca avea o gaura in gestiune in urma unei expertize contabile de 150000ron ,s-a judecat a primit 1an cu suspendare si il obliga sa puna acea suma de bani.el a facut recurs la curtea de apel pt.a cere inca o expertiza , abia a inceput recursul , plus ca a facut si parchetul recurs pt.ca pedeapsa este prea mica.intrebarea mea ar fi , el in 2009 cu un an inainte de a i se lua actele asociatiei la verificare , mi-a vandut apartamentul mie si sotului meu , ei mutandu-se la tara . ni se poate anula actul de vanzare - cumparare , urmarirea penala s-a inceput in 2010, repet.astept raspuns.multumesc
Cel mai recent răspuns: lory34 , utilizator 17:09, 9 Noiembrie 2013
In conditiile mentionate cand instrainarea apartamentului a avut loc in 2009 si urmarirea penala a inceput in 2010,nu se pune problema revocarii contractului de vanzare-cumparare
Daca in final tatal dvs va fi gasit vinovat ,va fi obligat sa acopere prejudiciul din bunurile proprietate in evidenta
Ar fi posibil sa se anuleze actul, depinde de mai multe aspecte.
Din prejudiciu a restituit ceva?
Alte bunuri mai are pe numele sau?
abia acum s-a terminat recursul la curtea de apel , din prejudiciu nu s-a recuperat nimic , nici nu are de unde sa dea banii , nici pe numele lui nu are nimic , in acest caz ce s-ar putea imtampla?
In lipsa unor bunuri impotriva caruia sa se poata indrepta creditorul, acesta poate formula o cerere de anulare a contractului de vanzare cumparare ca fiind facut in dauna creditorului.
Ramane de vazut daca se va admite o asfel de cerere, in functie de probele ce vor fi facute.
poate deschide iar proces?

Alte discuții în legătură

Delapidarea lory34 lory34 in cazul in care s-a descoperit la o asociatie de proprietari ca administratorul a delapidat asociatia cu o suma de bani , s-a judecat pe penal a primit ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacata o hotarare irevocabila? lory34 lory34 buna ziua, noi am cumparat de la parinti apartamentul in care stam acum in mai 2009 , in 2010 am aflat ca tatal meu lucrand la o asociatie de proprietari a ... (vezi toată discuția)
Se poate intampla ceva? desfiintare contract vanzare-cumparare apartament lory34 lory34 buna ziua, tatal meu a lucrat la o asociatie de proprietari cu contract de munca , prejudiciind asociatia cu o suma destul de mare.s-a judecat pedeapsa primita ... (vezi toată discuția)