avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua.Un prieten are urmatoarea problema:are o fata in anul II la facultate, a ramas insarcinata cu un tanar care era la liceu, nu a dat bacalaureatul deoarece a decedat.Fata prietenului meu trebuie sa nasca in luna Octombrie. Intrebare:copilul dupa ce se va naste va putea primi pensie de urmas de la statul roman?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 30 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
1. Poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

2. Indemnizatia pentru CCC este de 600 lei lunar la care se mai adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.

3. Actele se depun la Primaria de domiciliu de unde ia si lista cu documentele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil terminare liceu girlredcat girlredcat buna ziua, va scriu in speranta ca ma veti lamuri in legatura cu o dilema la care nu am putut gasi raspuns pana acum: daca momentan sunt eleva in clasa a 12-a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul meu daca eu inca sunt eleva iulianaflorea iulianaflorea Ma numesc Daniela , am 18 ani sunt eleva inca la liceu in clasa a11 si sunt insarcinata . Am de gand sa continui scoala pentru ca bebelusul se va naste in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie studenta Ana-MariaI Ana-MariaI Buna ziua, In prezent sunt studenta in anul II in cadrul unei facultati de stat, forma de invatamant ZI si sunt insarcinata in 5 luni, urmand sa nasc la ... (vezi toată discuția)