avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tanar 22 ani arestat pentru viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tanar 22 ani arestat pentru viol

Buna ziua,sunt un tanar de de 22 de ani si sunt arestat pentu viol cu o minora de 14 ani,as vrea sa stiu daca ma pot casotori cu acesta minora
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:46, 28 Septembrie 2012
Este definitiva pedeapsa?
In cazul in care considerati ca incadrarea este gresita , solicitati schimbarea ei(daca mai exista cai de atac).
Cred ca ar fi bine sa va angajati aparator(banuiesc ca ati avut din oficiu ) care sa studieze dosarul si sa va spuna daca e posibila schimbarea incadrarii juridice (e posibil sa nu, spre ex. daca fata isi schimba declaratiile).
Cat despre casatorie, asa cum a spus colegul de mai sus, avand in vedere varsta de 14 ani...doar la Vegas(probabil la asta s-a referit si celalalt coleg -Lascoschi care a spus ca e posibila casatoria. :) )
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
Am avut ca aparator pe doamna avocata Paula Iacob si totusi nu sa putut schimba incadrarea.multumesc din inima pentru raspunsurile date
pedeapsa nu este definitiva. Fata a fost la tribunal si a schimbat declaratia si parintii ei la fel.multumesc mult
Indiferent ce avocat ati avut se pare ca a existat o problema legata de probe.

Probabil ca schimbarea declaratiilor in fata instantei nu a fost convingatoare.

Nimic nu va impiedica sa va mai angajati si alti avocati pentru ca daca ar fi sanse mai multi avocati pot conta mai mult decat unul singur...

Dar, pana la angajare ati putea plati avocatii ca sa studieze dosarul si sa va spuna daca ar fi sau nu sanse din punctul lor de vedere.
Sfatul meu este sa platiti avocatul suficient de mult pentru studiul dosarului ca sa va spuna adevarul si nu sa fie tentat ca sa va mai ia bani pentru apararea in fata instantei.
Adica daca va cere o suma de bani egala cu reprezentarea in fata instantei doar pentru studierea dosarului sa o platiti ca sa aflati adevarul...daca l-ati dori...evident...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori cry_ana cry_ana numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni r82z r82z in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de ... (vezi toată discuția)
Legea privind violul unei minore Nekyh Nekyh Bună ziua. Vi se pare normal ca politia sa declare ca nu are ce face, doar pentru ca atât victima (care avea 13 ani în momentul respectiv... 14 acum) cât ... (vezi toată discuția)