avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM SE STRICA UN TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM SE STRICA UN TESTAMENT

Prietena mea are o problema,tatal ei in virsta de 88 ani a facut atunci un testament prin care doreste ca jumatate din toata averea sa-i ramana ei si jumatate la fiica ei,ea mai are si un baiat,baiatul a fost exclus,mentionez ca cea mai mare parte din avere provenea de la mama prietenei mele care este decedata de mult,nu s-a facut atunci succesiunea dupa dinsa,acum fata ei a intentat proces ce s-a tinut si a cerut ca maica-sa si fratele ei sa paraseasca casa,ir tratele sa-i dea doua sute de milioane de lei,deoarece acum 4 ani taicasul prietenei mele i-a dat acesti bani,baiatul lund banii si aducindu-i la maica-sa,intre timp taicasul a decedat au trecut 6 luni si ceva,iar fata ei a obtinut prin hotarire de urgenta ca maica-sa sa paraseasca casa cu fratele ei in termen de 4 zile,ce poate face ea se poate strica un asemenea testament?Si cum a putut obtine aceea ou de evacuare intrucit conform testamentului si maica-sa are dreptul la jumatate din avere implicit din casa,si fratele sa-i dea acea suma de bani...ea este datoare in sat 800000,nu a platit impozitul de ceva vreme dar locuia si se folosea de avere,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:06, 29 Septembrie 2012
Testamentul n u poate fi revocat decat de testator .Daca testatorul a decedat testamentul ramane valabil. P{oate deschide succesiunea dupa mama sa si dupa tatal sau si averea se va imparti conform cotelor tinandu-se cont si de testament ., Sa mearga la un cabinet de avocat cu actele pentru mai multe detalii.,
in dreptul civil scrie ca daca persoana care a facut testamentul nu este apta medical se poate revoca testamentul......batrinul avea atunci 88 ani....
Si daca avea 88 de ani asta inseamna in mod obligatoriu ca nu mai este apta?! Apta de ce?! De munca?? Sau ca nu era in toate mintile?! De unde stiti dvs?!
Orice persoana majora poate testa la orice varsta, in anumite conditii si minorul de peste 16 ani....
Daca testamentul este autentic slab sanse sa l puteti anula......
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator
Eu am intrebat dece v-ati suparat?Asa se raspunde?Eu am gasit in codul civil si acest articol....nu cunoasteti iprejurarile in care s-a facut acest testament,nu trebuia sa va suparati si sa raspundeti asa....
1. Revocarea nu se face Decat de catre cel care a testat, care se numeste testator, deci daca a murit nu se mai poate revoca niciun testament.
2. Testamentul se poate anula pe lipsa capacitatii de exercitiu a testatorului, insa repet daca acest testament este in forma autentica, slabe sanse.
3. Testamentul poate fi supus reductiunii liberalitatilor excesive pentru ce incalca rezerva mostenitorilor .......rezervatari. Acestia sunt sot supravietuitor, copii, parinti.
Cam asta se poate face la un testament .......

Ps. Eu am pus niste intrebari, dvs mi ati auzit vocea de presupuneti ca v am raspuns nu stiu cum.....va aflati in eroare va asigur!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare testament romeliag romeliag Buna! Vecina mea a facut un testament acum 10 ani unei persoane si ii lasa toata averea acesteia. La doi ani dupa acest testament vecina s-a certat cu ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Testament revocat, rezerva succesorala nicoletaman nicoletaman Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunicul a avut 6 copii, in 1970 a facut un testament prin care isi imparte toata averea, in acest ... (vezi toată discuția)