avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident la locul de munca obligat sa nu-l declare ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident la locul de munca obligat sa nu-l declare ...

va prezint situatia unui coleg de munca , care lucreaza intr-un service auto , pe post de receptioner auto . in momentul in care colegul era cu un client langa masina acestuia pentru a-i fi predata , a fost lovit de o masina care dadea cu spatele trantit la pamant si bagat sub masina . soferul care conducea masina apartine unei alte firme care colaboreaza cu service-ul auto. in drum spre spital este sunat pentru a nu declara ca accidentul a avut la locul de munca . doresc sa stiu ce poate face cu privire la angajator ( care l-a obligat sa nu declare accident de munca ) cat si cu privire la cel care conducea masina . va multumesc frumos pentru ajutor . pentru orice alte detalii va stau la dispozitie . cu respect va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:02, 29 Septembrie 2012
Dacă declară altceva decât realitatea, săvârșește infracțiunea de fals în declarații.

Trebuie să se gândească foarte bine dacă vrea să „câștige” ceva de la angajator pentru a nu declara cele întâmplate cu riscul săvârșirii unei infracțiuni, sau de a nu câștiga nimic și eventual de a se pune rău cu angajatorul, dar să aibă conștiința impăcată.
Procedura declararii unui eveniment ca fiind accident de munca nu este chiar asa cum crede angajatorul ...
La spital poate declara ce doreste, insa evenimentul trebuie cercetat de catre angajator si comunicat , de îndată, inspectului teritorial de muncă.

Parerea mea este ca , colegul dvs de munca va trebui sa sesizeze ITM - Departamentul SSM.
Seziarea Inspectoratului Teritorial de Munca e solutia cea mai buna. Sesizarea o puteti face si dumneavoastra (sau un alt coleg!!!) printr-un mail,.cu cat mai multe date despre locul producerii ,data si ora producerii ,persoanele implicate si martorii prezenti etc .
Ca urmare a sesizarii se va sanctiona angajatorul cu amenda contraventionala de 7000 lei (1750 lei in 48 de ore) si se va cerceta evenimentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la munca, concediu medical 6 saptamani cristi_afrim cristi_afrim bună ziua, am o intrebare in legatura cu un coleg de munca, s-a împiedecat de o geanta in masina de serviciu la coborare, a căzut si si-a fisurat rotula, ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in strainatate ab1989 ab1989 Lucrez de o luna ca sofer de tir. In data de 29 februarie 2016 in Cehia, in timp ce veneam din Germania spre Romania, colegul meu care era la volan in acel ... (vezi toată discuția)
Accident de munca jo27uky jo27uky 1) ce avantaje si dezavantase sunt daca declari ca accidentul este accident de munca ???? 2)mi- as putea pierde locul de munca daca incerc sa declar ca ... (vezi toată discuția)