avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire ,taxe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire ,taxe

Buna ziua , am mostenit o jumatate de casa de la o matusa ,celalalt jumate o detine sotul ei cu uzufruct viajer, intrebarea mea este urmatorul , trebuie sa platesc si eu taxele anuale pentru casa ? de exemplu, asigurare obligatoriu si altele?.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:22, 29 Septembrie 2012
Toate taxele si impozitele cad in sarcina proprietarului, daca nu exista o altfel de intelegere.
Trebuie sa inscrieti la taxe si impozite certificatul de mostenitor si in baza acestuia vi se calculeaza impozitul si taxele pe cota detinuta.
Taxele privind proprietatea sunt in obligatia proprietarilor conform cotelor parti detinute de fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și ... Sandu G Sandu G Am moștenit de la părinți o casă cu 1 etaj pentru mine și parterul o mătușă cu drept de uzufruct viajer și un nepot proprietar. Vreau să fac ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,taxe edy77 edy77 ce drept am asupra unui imobil mostenit, din care eu detin 50% , celalalt proprietar detine celalalt 50% si intregul imobil este este cu uzufruct viajer ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire florinon florinon avand in vedere urmatoare situatie Un baiat a primit de la matusa lui inainte de casatorie un apartament cu drept de uzufruct , dupa casatorie baiatul a murit ... (vezi toată discuția)