avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda transport in comun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda transport in comun

Buna ziua,am fost prins fara bilet de catre controlori.Mentionez ca In statia de unde m-am urcat in autobuz exista case de bilete,dar erau inchise in ziua respectiva.In momentul in care s-au urcat controlorii si au inceput sa controleze,pe langa faptul ca mai existau persoane prinse fara bilet si le-au lasat sa plece mai departe,n-au controlat nici pe toata lumea care se afla in masina.Am fost dati jos aprox 4-5 persoane.Ce pot face pe mai departe,pot depune contestatie la judecatori,la ei la regie sau ma las pagubas si platesc amenda de 250 lei? Mi se pare destul de nedrept.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marusmarus , utilizator 12:38, 6 Octombrie 2012
Puteti formula plangere impotriva procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare. Daca nu vi s-a comunicat pe loc, va sosi la domiciliul dvs. Sanse exista intotdeauna intr-o asemenea plangere, important este si ce dovezi faceti in apararea dvs.
marusmarus a scris:

Mi se pare destul de nedrept.

Ce anume vi se pare nedrept?
Concret dvs la momentul controlului nu detineati legitimatie/bilet de calatorie
Aspectele precizate privitor la comportamentul controlorilor de trafic este nerelevant si greu de probat de catre dvs,in raport de realitatea incontestabila a lipsei biletului de calatorie
Teoretic,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Actiunea in justitie nu va garanteaza hotarare favorabila dar necesita si implica alocarea de timp,consum nervos
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Buna ziua, Vreau sa stiu si eu ce pot face in urmatorul caz pe care il prezint: Am urcat in autobuz fara bilet, am fost prinsa de controlori eu trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Amendat pe mijloacele de transport in comun iNNeed iNNeed Bună ziua ! Călătoream astăzi, 23.11.11, cu autobuzul (deţinând abonament lunar), şi controlorul, văzând că nu a găsit pe nimeni in neregulă, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - amenda in mijloacele de transport in comun aleahim87 aleahim87 eram in autobuz cu prietene mea si au urcat controlori au cerut bilete la control si au observat ei ca biletul prietenei era mai sifonat si ca nu corespund ... (vezi toată discuția)