În primul rând, ar fi util să dați o declarație de constituire parte civilă în contra făptuitorului, evident, dacă ați fost prejudiciat.
Constituirea de parte civilă în cadrul unei acțiuni penale contra unui terț vă poate consolida anumite drepturi și, nu în ultimul rând, Art. 6.1 al Convenției ar putea avea astfel aplicabilitate în speță.
Subsecvent, dacă tergiversarea continuă, poate cel mai bun lucru ar fi să deschideți o acțiune civlă separată, pentru repararea prejudiciilor.
Da, ar fi bine sa aveti grija la termenul de prescriptie din civil de 3 ani care va poate impiedica sa va primiti dreptul la o justa judecata civila daca in penal ati esua din diverse motive.
Daca se va NUP dupa 3 ani riscati sa mai aveti dreptul la o judecata civila.
De aceea ar trebui sa urgentati lucrurile inca de acum pe parte penala pentru a afla exact in ce situatie va aflati.
Mulțumesc pentru răspuns.
Dar unde ar trebui sa dau aceasta declarație de constituire parte civilă în contra făptuitorului.
Va rog sa-mi explicați cum sa procedez.
Buna seara.Am trecut prin aceeasi situatie.de la inceput vreau sa va spun ca lucrurile sa fie clare: vinovat de tergiversare este atat politistul cat ,in special ,procurorul.Politistul trebuie sa lucreze strict sub indrumarea procurorului.Nu pierdeti vremea adresandu-va procurorului de caz sau prim-procurorului parchetului judecatoriei.Adresati-va DIRECT Inspectiei judiciare de pelanga Consiliul superior al magistraturii la adresa CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B,
sector 6, cod poştal: 060011
INSPECTIA JUDICIARA
Continui mesajul: scrieti precis si pe scurt,cu argumente precise,nemultumirile dvs. cat mai concret.In cazul in care nu primiti raspun in 30 de zile,scrieti iar.
In cazul meu,dupa a 3-a scrisoare,rezolutia de la Bucuresti a fost-cercetarea procurorului de caz de catre inspectia de la parchetul curtii de apel (f.grav) si,ca prin farmec,ancheta a prins aripi.Va rog nu perdeti vremea cu alte lucruri inutile.astept sa ma tineti la curent.Succes!
In text,din neatentie,s-au strecurat cateva cuvinte scrise incorect Imi cer scuze
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Politist lenes
robertsega32
pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)