avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... celibatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

celibatar

Buna seara!am si eu o intrebare, in cat timp mi se elibereaza celibatru de la primarie?pls raspuns
Cel mai recent răspuns: ale2012 , utilizator 22:41, 29 Septembrie 2012
Daca faceti cererea la primaria de la locul nasterii si este o localitate mai mica, aveti sansa eliberarii rapide - poate chiar in aceeasi zi.
In orasele mari poate dura mai mult; termenul legal este de 30 de zile insa ma indoiesc ca nu ati gasi intelegere pentru eliberarea in termen scurt (cateva zile). Cred ca depinde si de felul in care vorbiti :)

Daca locuiti in alta localitate decat cea in care v-ati nascut dureaza mai mult pentru ca se initiaza o corespondenta cu primaria de la locul nasterii - oricum nu mai mult de 30 de zile.
Exista taxa de urgenta pentru eliberarea certificatului in termen de 48 ore.
Nu toate primariile au aceasta taxa de urgenta, Consiliile Locale hotarasc introducerea ei daca o considera oportuna - de exemplu in orasul unde locuiesc nu este o asemenea taxa pentru certificatul de celibat.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp dureaza eliberatea unui cetificat de celibatar din romania monny4029 monny4029 buna ziua, as dori si eu sa stiu cat timp dureaza eliberarea unui certificat de celibatar din romania.normal eu locuiesc in belgia si as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Drepturi privind procurarea certificatului de celibat amihaela amihaela Buna ziua, ma confrunt cu o situatie. Trebuie sa scot acest certificat de celibat- sau adeverinta stare civila, asa cum i-au spus cei de la Ambasada, insa ... (vezi toată discuția)
Certificat de stare civila remus250 remus250 certificatul de stare civila se scoate din localitatea unde te.ai nascut, sau din localitatea de domiciliu? multumesc (vezi toată discuția)