avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamuriri ref la ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamuriri ref la ajutorul de somaj

Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti si mie cateva informatii referitoare la incetarea contractului de munca drept urmare a crizei economice, mai exact incetarea contractului in conditiile in care am incheiat un ctr pe perioada determinata,iar decizia de incetare a ctr meu avenit in acest interval
vreau sa stiu daca pot beneficia de somaj in conditiile in care inainte de inceperea acestui ctr am avut o perioada de 2 luni de pauza
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 23 Ianuarie 2009
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
a) sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare depunerii cererii
b) incetarea c.i.m. sa fi avut loc pentru motive neimputabile, in baza urmatoarelor articole din Codul muncii : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Semerean  Violeta Semerean Violeta in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-) (vezi toată discuția)
Din crestere copil in somaj? stelutamonica stelutamonica Am urmatoarea intrebare:o doamna care a fost in crestere copil poate intra acum in somaj? (vezi toată discuția)