avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Verificare patron la plata contributiilor angajatului ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Verificare patron la plata contributiilor angajatului catre stat

Buna seara!
Vreau sa stiu cum pot verifica daca angajatorul mi-a platit contributiile la:
-asigurari sociale;
-asigurari sanatate;
-contributia la fondul de somaj;
Deasemenea cum pot afla daca impozitul pe venit a fost virat catre stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 18 Decembrie 2012
Sesizare oficiala la ITM
Si ce sa faca ITM -ul in acest sens? ... poate ne spuneti in baza carei legi, ITM are date despre aceste plati efectuate de catre un angajator si data de cand ITM-urile gestioneaza bugetul de stat?
Aceste date le puteti solicita de la Administratia fiscala unde angajatorul depune declaratiile nominale lunare.
O completare cu baza legala la ce a spus Valeriu:
OG nr.86/2003:
Art.27.- (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate si
contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
Multumesc pentru raspuns.
Va doresc o zi buna!

Alte discuții în legătură

Secretul profesional dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca agentul fiscal poate da informatii despre un contribuabil unei terte persoane, precum si actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da informatii farmec_ farmec_ Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca refuzul Primariei prin Directia Impozite si Taxe (invocarea OG 92/2003 art.11) de a arata daca o persoana are bunuri ... (vezi toată discuția)
Platitor de impozit casa meryliv meryliv Buna seara, Cum as putea sa aflu daca o persoana are in proprietatea sa un imobil, acesta nefiind din Bucuresti. Se poate afla de la Posta Romana din ... (vezi toată discuția)