avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara acte

Buna ziua,
Bunica mea detine un teren agricol pentru care nu are titlu de proprietate, dar este trecut in Registrul Agricol. Mai precis, dupa masuratorile din anii '90, acel teren nu a fost revendicat de nimeni si l-au exploatat bunicii mei, fara ca in toti acesti ani sa il revendice cineva. Asa cum am mentionat, figureaza in RA pe numele lor. Exista posibilitatea ca bunica mea sa intre legal in posesia terenului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sarm07opr , utilizator 20:55, 19 Octombrie 2012
Puteti sa actionati in judecata primaria pt uzucapiune, folosinta indelungata a terenului, peste 30 ani, aratand ca a platit impozitul terenului. Sentinta, constituie actul de proprietate.
si daca terenul a fost folosit mai putin de 30 de ani nu se poate actiona in judecata?

buna.si eu sunt in aceeasi situatie,bunicul meu pe lanca pamantul din titluri mai are 0,5 ha de livezi care figureaza doar in REGISTRU..astazi am fost la finante de am platit impozitul(dupa toate terenurile) si cei de acolo m-au sfatuit sa merg la primarie sa-mi faca titlu de prop.si dupa livezi ca este gratuit! rugaminte-a mea este sa-mi spuna cineva ce ACTE am nevoie sa le aduc la cei de la primarie(cand merg la ei vreau sa fie tot dosarul pus la punc),ei nu sunt oameni cu care sa poti comunica trimitandu-ma doar dintr-o parte in alta.. mentionez ca impozitul a fost platit anual
Daca functionarii primariei nu va explica, luati legatura cu un topograf si el va va explica toate demersurile. Oricum, trebuie sa faceti o schita cadastrala a terenului pentru care doriti sa obtineti titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Teren fara numar topografic beanna beanna Va rog mult sa imi dati un sfat in legatura cu un teren fara numar topografic.Situatia este dupa cum urmeaza: terenul se afla la sat si este detinut de bunicii ... (vezi toată discuția)
Actiune uzucapiune sau ce trebuie facut? bejenarv bejenarv Istoric: pana in 1958, bunica din partea tatalui meu detinea 0,50 Ha teren extravilan (nu stiu cum a fost obtinut ? ca urmare a participarii bunicului in ... (vezi toată discuția)