avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog sa ma ajutati cu un raspuns sunt despartita de sotul meu de doi ani nu mai locuim impreuna avem un copil minor care este cu mine am bagat actele pt divort in luna ianuarie anul acesta si am avut proces in septembrie,am bagat actele de divort impreuna ca sa se termine mai repede divortul pe cale amiabila,inainte de proces cu doua saptamani sotul meu ma anuntat ca a plecat din tara si ca nu vine la proces am consultat un avocat care mia spus ca daca nu ne prezentam amandoi procesul nu are loc,nu mam prezentat nici eu la proces ,intrebarea mea este ce pot sa fac eu acum sa bag o noua cerere de divort si sal chem pe el in judecata sau ce as putea sa fac ce sa intamplat cu cealalta cerere de divort sau pot merge la tribunal sa cer pe aceasi cerere un nou proces,va rog mult sa ma ajutati.
Daca nici una dintre parti nu s-a prezentat si cererea de divort nu a fost timbrata atunci ea se anuleaza ca netimbrata.
Daca cererea a fost timbrata, atunci dosarul s-a suspendat pana la repunerea pe rol prin cererea uneia dintre parti.
Ar trebui sa verificati ce s-a dispus in dosar si fie faceti o noua cerere (divort din culpa si nu prin acord) fie o repuneti pe rol pe cea deja facuta pe care o modificati in sensul ca solicitati divortul din culpa.
Pt a se pronunta divortul prin acord este necesara prezenta ambelor parti pt a-si manifesta vointa in acest sens in fata instantei.
multumesc pentru raspunsuri,si daca introduc o noua cerere var veni iar cei de la protectia copilului pt ca au fost deja la mine acasa,si daca voi introduce o noua cerere de divort voi fi trasa la raspundere ca de ce nu mam prezentat la primul proces multumesc mult
Uitati-va pe portalul instantei ( www.portaljust.ro), cautati dupa judecatoria la care ati depus cererea, dupa numarul de dosar sau numele dvs si vedeti intai ce s-a intamplat cu cererea dvs, poate e doar suspendata si o repuneti pe rol.
Oricum, daca veti ajunge sa depuneti o alta cerere, nu va trage numeni la raspundere. Probabil ca autoritatea tutelara isi va depune referatul in acest nou dosar, nu mai e nevoie de o alta vizita a lor
In mod normal, ar trebui o alta vizita, conform legii... dar depinde de autoritate, cand au fost la dv. etc.
Nu va tine nimeni vinovata ca nu v-ati prezentat la acel termen, insa mai bine il repuneti pe acela pe rol daca se mai poate.
autoritatea tutelara au fost la mine acasa acum trei saptamani voi merge la tribunal si voi incerca sa vad ce sa intamplat cu acel dosar va multumesc.

Alte discuții în legătură

Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor StefaniaO StefaniaO Buna ziua! In luna noiembrie2016 sotul meu a depus cererea de divort la judecatorie,cu mentiunea: culpa comunca.In luna februarie anul acesta, s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)