avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcularea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcularea concediului de odihna

Buna ziua!As dori sa va intreb cum se plateste concediul de odihna.De exemplu eu in luna septembrie mi-am luat 10 zile de concediu si am lucrate 101 ore in 2 saptamani(in mod legal ar trebui 80 ore,echivalentul a 8 ore pe zi).Aceste 21 de ore se considera ore suplimentare sau nu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 2 Octombrie 2012
Cred ca ar fi bine sa reformulati-va intereseaza modul de calcul al concediului sau plata orelor suplimentare?
Imi cer scuze pentru formularea intrebarii mele.Ma intereseaza daca aceste 21 de ore sunt considerate suplimentare?Va intreb pentru ca mi s-a spus ca aceste ore nu sunt suplimentare deoarece in luna septembrie am avut concediu.Si as fi tare curios ce i s-ar putea intampla angajatorului daca nu plateste orele suplimentare(mentionez ca in 3 luni am acumulat aproape 100 de ore suplimentare) si mi s-a spus ca voi putea sa imi i-au recuperari,insa din tura mea de 24 de ore va trebui sa vin intre orele 23:00 si 7:00 la serviciu ceea ce mi se pare o aberatie totala.Va multumesc!
Munca prestată în afară duratei normale a timpului de muncă săptămânal, este considerată muncă suplimentară.

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

In speta, cele 21 de ore muncite peste durata normala a timpului de munca sunt considerate ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Consultatie ancairo ancairo Buna ziua, Sotul meu s-a angajat din data de 2 mai 2012 la o fabrica de fainuri proteice pe post de Inginer Productie cor 132101. Conform contractului de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite... Florin95 Florin95 Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de ... (vezi toată discuția)