avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa la curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa la curte comuna

Buna ziua,ma numesc adriana...am problema in legatura cu o casa aflta in curte comuna cumparata in urma cu 1 an.Fostul proprietar a extins suprafata casei realizand o baie si un antreu dar fara aprobare.Problema este ca in cf mie imi apare 36m dar in realitate sant 42 m.Intrebarea este cum pot trece in cf suprafata reala a casei,cea de 42 m?
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 23:26, 23 Ianuarie 2009
Cautati un expert cadastru este posibil ca, daca diferenta este foarte mica, sa se incadreze intr-un procent pe care il accepta la cadastru , astfel incat sa puteti face modificarea fara alte formalitati.

av. Ileana Schwarz
Daca nu depaseste 2% se poate face direct prin cerere la Catrea Funciara, insa in conditiile pe care le prezentati aveti nevoie de lucrare tehnica si documentatie ce se avizeaza de O.C.O.T. sau poate chiar de un proces avand ca obiect rectificare CF, in care va trebui sa va chemati in judecata vecinii.

Av. Gheorghe Alexandru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva incheierii de intabulare fd fd ce cale de atac am impotriva incheierii de intabulare prin care un vecin si-a intabulat in cursul anului 2008 si o fasie din terenul meu ? Arat ca am luat ... (vezi toată discuția)