avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAUTAREA unui loc de munca si retinerea de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAUTAREA unui loc de munca si retinerea de salariu

AM lucrat la un angajator 3 luni si citeva zile si trebuia sa imi plateasca 5 zile de concediu si 1 zi lucrata dar acesta nu vrea sa imi plateasca trebuie sa apelez la instanta.
AM avut o problema inainte sa ma angajez la acest angajator am lucrat 2 zile si angajatorul nu a vrut sa imi plateasca am facut scris la ITM si mia trimis scris sa luat masuri obligatorii in fata angajatorului sa merg sa imi ridic bani pe cele 2 zile lucrate,acum ITM in situatia asta ma poate ajuta cu acest angajator.
NU mai lucrez de 1 luna eu am plecat la demisie de la acest angajator ma pot inscrie la A.J.O.F.M ca sunt in cautarea unui loc de munca.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 4 Octombrie 2012
ITM-ul va poate ajuta in privinta recuperarii drepturilor salarale restante .. in cazul in care nici dupa controlul efectuat de ITM nu va da banii, atunci promovati o actiune in instanta.

Va puteti inscre la AJOFM.
CU locurile de munca este foarte greu vine iarna dar problema este ca trebuie sa ai un venit mic ca sa supravetuiesti daca nu imi gasesc de munca prin A.J.O.F.M pot sa cer de la primarie sa imi faca un ajutor social sa primesc niste banii,am si rata la banca cum voi proceda.
DAR in aceasta situatie de disperare ce pot face daca nici A.J.O.F.M nu poate sa imi gaseasca un loc de munca sint multi care isi cauta un loc de muncapot sa imi fac ajutor social
Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin ordonanţă de urgenţă, au dreptul la ajutor social.

Detalii gasiti aici
[ link extern ]
AM fost la A.J.O.F.M mi-am depus un dosar ce mi-au cerut sunt in cautarea unui loc de munca mia zis nu se da nr de inregistrare si ma trimis sa fac un curs dar cursul nu a inceput.
TREBUIA sa imi dea un nr de inregistrare A.J.O.F.M la dosar dar daca in timpul asta pina sa inceapa cursul imi gasesc loc de munca in alt oras sau cind incepe nu vreau sa il continui nu are ce sa imi faca A.J.O.F.M sa ma puna la plata lui.

Alte discuții în legătură

Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)
O adeverinta neeliberata ptr somaj silviu35 silviu35 CIND se sesizeaza ITM si A.J.O.F.M in cit timp trebuie ca fostul angajator sa elibereze o adeverinta ptr somaj. IAM trimis fostului angajator o cerere sa imi ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)