avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiunea la contractul de vanzare cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiunea la contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna seara! Intentionez sa imi cumpar un imobil prin prima casa.Am deja aprobare si am gasit si un imobil, insa acest apartament este dobandit de proprietar de la mama lui prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Actele imobilului au fost verificate de banca care mi-a aprobat creditul si acestia mi-au spus ca trebuie facuta novatie in acest caz...Am intrebat si un notar si acesta mi-a spus ca el ar face rezolutiune ptr clauza de intretinere ca astfel e mai sigur ptr mine ca si cumparator. De aceea va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez sa nu intampin alte neplaceri ulterior. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lauramariaa , utilizator 20:59, 2 Octombrie 2012
Se va muta obligatia de intretinere si eventualul uzufruct sau drept de abitatie al mamei vanzatorului pe alt imobil al vanzatorului, aceasta este novatia. De ce sa faca rezolutiunea clauzei?
dar nu stiu daca vanzatorul are alt imobil sa se poata face aceasta novatie...prin rezolutiune am inteles ca se revine la proprietarul initial si astfel e mai sigur ptr mine sa achizitionez imobilul...notarul mi-a zis ca prin novatia ar mai putea exista ceva drepturi derivate din clauza aceea de intretinere,,,si nu stiu daca vanzarea ar fi tocmai ok dpdv juridic
Vanzare ar fi ok. Insa ati vb cu proprietarul actual este de acord sa se faca aceasta rezolutiune? Daca da intr adevar este mai curata...insa oare fiul este de acord ?!
da proprietarul precum si mama sunt de acord...nu stiam care varianta e mai sigura...proprietarii au spus ca fac ce trebuie sa poata vinde imobilul si sa fie ok si ptr mine...doar ca m-a uimit raspunsul bancii cu ideea aceasta de novatie...
In concluzie ar trebui sa merg pe mana notarului (care apropo, mi-a zis de la bun inceput ca el nu face aceasta novatie si daca vreau sa caut alt notar) si sa fac rezolutiune... Multumesc frumos ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. Monica H. Monica H. s-a incheiat un contract vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. cumparatorii nu si respecta obligatia de intrtinere asumata prin contract. ce se ... (vezi toată discuția)
Acte casa+teren timeea 80 timeea 80 Buna ziua Parintii sotului, in viata, au casa cu ceva teren si vor sa ne faca noua acte, adica fiului si norei. Ce acte putem face sa nu mai poata fi atacate ... (vezi toată discuția)