avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu executorul
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu executorul

Prietenul surorii mele a gasit astazi in cutia postala a apartamentului unde locuieste cu chirie un proces verbal intocmit (scris de mana, cu taieturi si mazgaleli) de un executor judecatoresc si care priveste o persoana ce are datorii la o banca. Persoana in cauza a locuit acolo pana in anul 2010, cand a plecat din tara (nu este prima data cand sosesc astfel de adrese la apartament). In procesul verbal, scria ca executorul s-a prezentat la domiciliul debitorului, nu a gasit nici o persoana acasa, "iar usa de acces era incuiata" :O (oare ce-ar fi facut daca era descuiata?)... De asemenea, se precizeaza in finalul documentului ca se va stabili un nou termen de executare, se va apela la fortele de ordine publica, "iar executarea se va face si in lipsa debitorilor, bunurile ce vor fi identificavte urmand sa fie sechestrate"... Adica pot intra in casa omului pur si simplu, fara sa intrebe cui apartine si cine locuieste acolo??? Ce poate face persoana care locuieste acum in apartament si nu are nici o legatura cu fostii chiriasi? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:19, 3 Octombrie 2012
Avand in vedere ca pe procesul verbal de constatare si de consemnare a situatiei la data prezenatrii executorului la usa debitorului,sunt trecute datele de identificare ale executorului judecatoresc ,
adresa si telefon ,se impune ca actualul locatar sa comunice oficial executorului ca debitorul nu mai locuieste la acea adresa
Multumesc pentru raspuns! Are vreo importanta ca executorul care s-a prezentat la domiciliul persoanei si a intocmit procesul verbal este altul decat cel care a deschis dosarul? (sunt asociati in cadrul aceluiasi birou)...ideea era, cui trebuie adresata comunicarea?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dovada comunicarii titlu executor si a somatiei NeluBalas NeluBalas Daca executorul sustine ca a afisat documentele pe usa apartamentului , dar debitorul nu a gasit nimic , cum altfel altfel poate fi dovedit ca , in ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca nu am primit o somatie Lulica Lulica Buna seara In octombrie 2011 am primit prin posta o somatie de plata din partea unui executor. Pana in Martie 2016 nu am mai primit nimic iar atunci am primit ... (vezi toată discuția)
Somatie banca pentru fosta mea chiriasa alex_nick alex_nick Acum 4 ani am inchiriat apartamentul unei fete. Dupa 2 ani s-a mutat. Ulterior, interesandu-ma la persoana care ne-a pus in legatura am aflat ca a plecat din ... (vezi toată discuția)