avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare cont salariu

Tin sa mentionez ca am o datorie fata de cei de la raiffei... de circar 450 de euro, aproximativ 6 luni. Nu sunt judecat, am ramas la intelegere cu banca. Cardul de salariat il am prin aceeasi banca (raiffei...), si am constatat ca mi-au blocat contul din cauza acestei datorii. Lucrez in mapn si nu stiu ce sa fac, deoarece toti banii pe care ii primesc de la munca trec prin acest card.
Au dreptul sa faca acest lucru, tinand cont ca n-am fost consulatat in aceasta problema nici eu si nici unitatea unde lucrez.
Pun un art. din contractul meu cu ei:

Art. 8 - Scadenta anticipata

8.1. La aparatia oricarui caza de culpa precum si incalcarea oricaror alte obligatii contractuale, Banca este indreptatita sa declare scadenta anticipata a creditului, notificand acesta imprumutatului in prealabil in scris. De la data scadentei anticipate, se pierde beneficiul rambursarii creditului in rate, soldul creditului dobanzile si comisioanele calculate si neachitate devenind "suma restanta" pentru care imprumutatul datoreaza dobanda majorata prevazuta la art.3/4 din prezentul contract.

8.2. Incepand cu data scadentei anticipate, Banca are dreptul, dar nu si obligatia de a retine din conturile Imprumutatului, fara a fi necesar acordul prealabil al acestuia, toate sumele datorate in virtutea prezentului contract, cu prioritate fata de alte datorii ale tatului, cu respectarea exceptiilor prevazute de lege.

8.3. In cazul in care imprumutatul nu achita toate sumele datorate la data scadentei anticipate, Banca poate initia fata de Imprumutat procedurile legale pentru recuperarea sumelor datorate pe cale amiabila sau prin executare silita.

Eu trebuie sa mai si traiesc, sa mananc, sa-mi platesc utilitatile. Ce pot face.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: demyco79 , utilizator 11:41, 24 Ianuarie 2009
Vorbiti la serviciu sa nu va mai vireze salariul pe card. Daca nu, mergeti la banca si faceti cu ei o reesalonare a datoriei, deoarece, dupa cum spuneti, banca are toate drepturile sa va blocheze cardul si sa-si traga banii. Dar NUMAI daca v-au notificat in scris ca au declarat scadenta anticipata - art. 8.1. Daca nu v-a nutificat acest lucru, procedeaza abuziv, in opinia mea.
N-am fost notificat in scris, si nici nu este declarat scadenta anticipata. Stiu ca este o lege prin care interzice ridicarea banilor de la casierie si trebuie neaparat pusi la banca prin card (poate ma insel sau sunt prost informat).
Sunt obligat sa lucrez cu aceasta banca de unitatea mea? sau pot opta spre o alta banca sa-mi fac un card de salar?
Pot opta sa inchid contul la raiffei.., dar cum mai primesc baniii?

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadența finala vs scadența anticipată: supun atenției dumneavoastră câteva clauze dintr-un contract pentru că intenționez să contest executarea silita invocând prescripția termenului de începere neofit neofit Supun atentiei si expertizei dumneavoastra urmatoarea speta legata de un contract de imprumut incheiat in data de 21/03/2007, din care voi cita cateva clauze ... (vezi toată discuția)
Doua credite ipotecare, acelasi creditor mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, Am doua credite ipotecare la acelasi creditor. Am ales ca pentru unul sa nu imi mai platesc ratele. Poate creditorul, la declararea scadenta ... (vezi toată discuția)
Contestare executare LauraDorel LauraDorel Buna seara, Rog mult suport in legatura cu o executare silita. Problema este ca a multor romani, Credit de nevoi personale obtinut in februarie 2013, ... (vezi toată discuția)