avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reintegrare in domiciliul conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reintegrare in domiciliul conjugal

As vrea sa stiu daca sotul meu poate sa imi interzica sa locuiesc la domiciliul conjugal, care intimplator este casa parintilor lui.
eu nu am drept de proprietate asupra imobilului, doar sotul meu are, o cota parte ca mostenire, dar am domiciliul din cartea de identitate la aceea adresa.
momentan locuiesc in alta parte de o luna. am fost nevoita sa plec in urma unui atac violent al lui impotriva mea, dar spatiul in care locuiesc acum, nu este cel mai potrivit pentru a-mi creste copilul, asa ca as dori sa ma intorc la domiciliu astfel incit copilul meu sa se simta acasa.
daca se poate sa imi spuneti care sunt reglementarile legale in acest caz?
va multumesc.
Trebuia atunci sa sesizati politia.

ART. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
.........................................................................
28) alungarea din locuinţa comună a soţului sau soţiei, a copiilor, precum şi a oricărei alte persoane aflate în întreţinere;
.........................................................................
ART. 4
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
...........................................................................
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);

Mai aveti posibilitatea in cazul violentelor , sa fie emis in urma unei cereri adresate judecatoriei de pe raza teritoriala unde va aveti domiciliul, un ordin de protectie conf.Legii 217/2003 Republicată pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara din locuinta cristianabadi cristianabadi Buna ziua! Sunt casatorita de 2 ani si juumatate cu sotul meu si avem un copil minor de 2ani.SOtul meu imi cere divortul, insa pana atunci vrea sa ne scoata in ... (vezi toată discuția)
Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)