avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... formulare recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

formulare recurs

Ce se poate face,daca nu ai primit hotararea instantei acasa,si care sant pasii de urmat pentru a putea beneficia de recurs?multumesc

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:19, 3 Octombrie 2012
Daca nu ati primit hotararea, probabil nu este redactat. Mergeti la arhiva si intrebati daca este sau nu redactata hotararea.

Termenul de recurs curge de la data la care hotararea a fost comunicata.
Atentie, recursul trebuie motivat in termenul de recurs.



Daca legea prevede cale de atac in cazul dosarului dvs, atunci este obligatorie comunicarea hotararii la domiciliul indicat in dosar. Daca cumva ati avut un domiciliu ales (de ex la cabinet de avocat) atunci comunicarea se va efectua acolo.

Termenul de atac curge de la data comunicarii. Asa cum ati fost anterior sfatuita mergeti la arhiva instantei unde v-ati judecat si intrebati daca hotararea este redactata.

In cazul in care ea este redactata si vi s-a comunicat dar nu ati primit-o incercati sa faceti o eventuala repunere in termenul de atacare al hotararii daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare." cyan cyan daca hotararea nu se comunica din diverse cauze (de ex. nu ajunge prin posta), cum se calculeaza termenul de recurs? data pronuntarii, data obtinerii de la ... (vezi toată discuția)
Cand primesc sentinta? EugeniaG EugeniaG Buna ziua, La ultima infatisare s-a afisat pe site-ul instantei hotararea. Inca nu am primit hotararea scrisa. In cat timp trebuie sa o primesc? Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Nu am primit decizia finala in urma unui proces. ce pot sa fac? costel_popovici costel_popovici In luna aprilie s-a incheiat un proces in care am fost parte. De pe site-ul judecatoriei Ploiesti, unde a avut loc procesul, am vazut decizia (care e ok pentru ... (vezi toată discuția)