avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj dupa succesiune

1.Am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu, in casa a ramas mama vitrega(erau casatoriti de 4 ani) si nu ma pot intelege cu ea. Eu detineam deja din apartamentul acela 33% (cu aproximatie , aritmetic vorbind) ca urmare a succesiunii dupa mama.Acum ea locuieste acolo, eu nu am nici cheie, nici acces in casa, nu este deloc cooperanta.
Prima intrebare: ce sa fac sa ma coste cat mai ieftin si sa o convinga sa facem partajul (ea vrea neaparat sa ramana acolo)
2.In caz de proce, cat ma poate costa un avocat?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 12:49, 3 Octombrie 2012
1. puteti oricand sa cereti iesirea din indiviziune instantei de judecata. Nu trebuie sa fie ea de acord.

2. Depinde, cel mai bine va duceti la un avocat din orasul in care sunteti (sau din jur) si intrebati pur si simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ylona ylona Buna ziua, Am o intrebare ce ma preocupa de mai mult timp. Mama provine dintr-o familie cu 6 surori si un frate. Acum cativa ani fratele a decedat. Exista o ... (vezi toată discuția)
Durata si cost proces oana.c oana.c Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine bani pe partea mea de mostenire tunde nana tunde nana In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea,am primit certificatul de mostenitor dar contravaloarea in bani a partii din mostenire nu. Precizez ca ... (vezi toată discuția)