avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIA LAINDEMNUL SEFILOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIA LAINDEMNUL SEFILOR

Buna ziua,

Incep a va povesti ce mi s-a intamplat ieri la locul de munca ... Am 32 ani , lucrez in constructii, detin o functie de Analist Costuri si avand o experienta la locul actual de munca de aproape un an. Am un contract de munca pe perioada nedeterminata. Ieri seful meu mi-a spus ca se fac restructurari dar in acelasi timp va veni o alta persoana in locul meu de pe alt santier care are o experinta mai lunga in aceasta firma. Mentionez ca am aderat pentru programul prima casa si am achitat suma de 1500 euro. Vor sa imi dau demisia si sa primesc 2 salarii ..... Ce trebuie sa fac ... Sunt disperata.... Stiu ca nu este legal din partea lor

GB
Cel mai recent răspuns: aeveronica , utilizator 20:11, 8 Octombrie 2012
Nu va dati demisia. Lasati-i pe ei sa va concedieze, daca fac restructurari. Asta-i poveste cu restructurarea, au mai multe demersuri de facut pentru concediere, e mai usor sa va "convinga'" sa demisionati.
Atentie, daca va inceteaza CIM cu demisie art.81 sau cu acordul partilor art.55 lit.b) din Codul muncii, nu veti avea drept la somaj pana veti gasi un alt loc de munca.
Si va mai sfatuiesc sa incepeti sa cautati altul, daca vor sa scape de dvs. tot o vor face.
Succes!
"daca vor sa scape de dvs. tot o vor face." ... nu e chiar asa usor pentru ei, e chiar greu !!, dar e drept ca nici pt dvs. sa luptati impotriva acestei decizii ( stresul as spune ca e similar cu cel al cautarii unui nou loc de munca asa ca puteti cu siguranta sa-i faceti fata...)...chiar si in instanta daca nu doriti sa renuntati( nu costa nimic un astfel de proces decat avocatul...pana castigati.....), ...stiu cazuri in care angajatorul s-a "razgandit" in situatia in care a vazut ca angajatul nu se lasa usor...poate aceeasi va fi si situatia dvs. daca va " tineti tare". multa putere !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu din ccc,dar postul este restructurat florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Anul trecut in luna iunie am primit decizie si notificare ed restructurare a postului,eu eram gravida la acea perioada (i-am instiintat in scris), ... (vezi toată discuția)
Va rog un pic de ajutor....concediere fortata.. zoldan zoldan va salut Am si eu o mare problema de care sper sa ma scapati dvs. Lucrez la o firma de 2 ani de zile ,firma avand ca specific vanzarea de utilaje.ideea e ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? johnyparty johnyparty salutari.lucrez la o firma de 2 ani ,intre timp activitatea firmei s-a cam diminuat,in cazul in care vor sa faca restructurari pot beneficia de ... (vezi toată discuția)