avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare/ cesionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare/ cesionare

Buna seara, am si eu o intrebare...daca inchei cu o firma sa spunem ca student-arhitect. un contract de cesiune de drepturi de autor...ce inseamna. ce presupune ? Am vreo obligatie fata de stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 4 Octombrie 2012
Contractul este conventia prin care autorul sau titularul drepturilor patrimoniale de autor transmite totalitatea sau o parte a drepturilor sale catre alta persoana, in schimbul unui pret.

Pentru contributii vedeti aici:
[ link extern ]
Deja ma doare capul citind...deci pe limba poporului , un astfel de contract semnat pe 1100roni.....inteleg ca trebuie sa anunt la fisc contractul....ce datorii am lunar sau cum s-o calcula ....platesc sanatate, impozit...pensie....ca nu inteleg nimic....termenii sint asa . mai spre avocatura ca sa zic asa...v-as ramine indatorat..deoarece tre sa stiu si ce semnez....
Modul de calcul al contributiilor tine de contabilitate si nu de juridic ... In speta, veti plati CAS individual , contribuția la asigurări sociale de sănătate , impozit pe venit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator strain, contract pe drepturi de autor alex_lex alex_lex Buna ziua! Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1) - Daca angajatorul este strain, se poate sa fiu angajat in tara de catre acesta cu un contract pe drepturi ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate (cas) retroactiv calculate din 2002! rbigiu rbigiu Buna ziua, Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns! Bunicul meu a decedat in 2005, el fiind pensionar din 1990. Pana cand a decedat el a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune drepturi autor in limba engleza Florian Mociar Florian Mociar Buna seara! Ar urma sa inchei luni un contract de cesiune a drepturilor de autor, cu o companie din S.U.A.. Contractul este in limba engleza. Este ok sa fie ... (vezi toată discuția)