avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Este adevarat ca pt a se face partajul /succesiunea in instanta trebuie un document de la notar din care sa reiese ca partile nu s-au inteles?Acest act de la notar se poate obtine doar de unul dintre mostenitori sau trebuie sa fie prezenti toti?
Daca nu se depune la dosar acest act de la notar, ce se intampla cu procesul deschis deja pt partaj judiciar?( mentionez ca a fost deschis procesul si s-a solicitat de catre judecatorie depunerea unui document de la notar)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:36, 3 Octombrie 2012
nu trebuie sa fie toti prezenti la notar pentru a obtine acel act.

Daca vi s-a pus in vedere de catre instanta sa prezentati un anumit act, iar la termenul stabilit de aceasta nu il veti prezenta, atunci sanctiunea este suspendarea procesului, urmand ca ulterior, cand veti avea actul sa formulati o cerere de repunere pe rol a dosarului, fiind obligati si la plata din nou a 1/2 din taxa de timbru initial achitata.
In acest caz ( nu trebuie sa fie toti prezenti la notar pentru a obtine acel act) cum dovedeste acest act ca nu ne-am inteles? Poate ca noi ne-am fi inteles dar nu m-a chemat nimeni la notar. Asta inseamna ca celalalt mostenitor poate lua acest document de la notar( fara stirea mea) si sa il depuna la dosar?nIntreb toate aceste lucruri pt ca deja s-a deschis un proces de partaj judiciar si celalalt mostenitor mi-a comunicat ca l-a deschis dar sa nu ne prezentam si sa mergem la notar si ca oricum el fi trebuit sa depuna la dosar acel act de la notar cum ca nu ne-am inteles si nu l-a depus. El mi-a dat de inteles ca pt obtinerea actului de la notar ar trebui sa fiu si eu prezenta. sunteti sigura ca el ar fi putut lua actul de la notar si procesul sa mearga inainte?( poate urmareste ceva prin neprezentarea mea la proces?)
In caz ca partea cealalta nu poate prezenta incheierea notariala de suspendare, actiunea va fi repinsa ca prematur introdusa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar vergi68 vergi68 Buna ziua, In urma cu 1 an si jumatate sora mea a deschis proces pt partaj judiciar. Nu ne-am prezentat la proces ,iar partajul l-am facut la notar. Procesul ... (vezi toată discuția)
Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)
Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)