avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oferte sub pretul de pornire al licitatiei
Discuție deschisă în Executare silită

Oferte sub pretul de pornire al licitatiei

Buna ziua!

La o licitatie pentru executarea unei garantii imobiliare, pretul de pornire este de 75% din evaluare, au fost prezenti 3 participanti cu oferte de: 1. pretul de pornire al licitatiei, 2. 60% din pretul de pornire , si 3. 70% din pretul de pornire.
Licitatia se poate tine? Nu ar trebui declarat adjudecatar cel cu oferta egala cu pretul de pornire?

Cel mai recent răspuns: Alexandru Raduly , Evaluator 18:01, 4 Octombrie 2012
Daca dupa trei strigari acesta isi mentine oferta,legal cel ce ofera pretul cel mai apropiat de evaluare,acela este adjudecatar
Ramane ca acesta in termenul legal sa si achite integral valoarea
Incepand cu al 2-lea termen pretul de pornire este de 75% din pretul de evaluare.Daca nu se obtine acest pret (in cazul dvs s-a obtinut si trebuia declarat adjudecatar cel cu 75% bineinteles daca nu ofereea cineva mai mult de 75%) se vinde la cel mai mare pret oferit.
Oferta este doar un act prealabil licitatiei. Licitatia trebuie sa se tina, in mod public, iar ceilalti licitatori au dreptul sa faca o oferta mai buna decat pretul de pornire. Castigator al licitatiei nu poate fi decat acela care a oferit pretul cel mai mare, iar dupa 3 strigari succesive ceilalti licitatori nu au oferit un pret mai mare decat al celui declarat adjudecatar.
Licitatia s-a tinut si s-au licitat 14 pasi, iar cei cu ofertele sub pretul de pornire au licitat peste oferta cea mai buna!
Din raspunsurile dumneavoastra inteleg ca licitatia s-a desfasurat legal.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret adjudecare imobil ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Adjudecare sau nu? Ofof Ofof Am participat de curand la o licitatie ce avea ca obiect un apartament si care era la al doilea termen respectiv pornea de la pretul de 75% din valoarea de ... (vezi toată discuția)