avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnii-asociatie prop
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnii-asociatie prop

Buna ziua! Va contectez cu o intrebare....la blocul nostru s-a organizat anul trecut o adunare generala extraordinara fara acordul presedinteleui si administratorului (au fff multe datoriii si ilegalitati). Un grup de oameni au stabilit noul presedinte, s-a discutat ordinea de zi etc Prima intalnire s-a amanat, urmand a doua in max 10 zile. S-a decis demiterea presedintelui. Dupa care ne trezim ca suntem chemati pe la politie ca chipurile am dat semnaturi false. Administratora a luat din cutiile postale citatiile si le a facut copie si le-a pus la dosarul din judecata (se judeca validarea adunarii) precum ca umblam cu semnaturi false, diverse calomnii etc. Are voie sa foloseasca asa ceva, ce trebuie sa facem?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 17:42, 4 Octombrie 2012
Daca exista semnaturi date in fals, iar daca organul de urmarire penala va confirma existenta semnaturilor false, va fi incident Codul penal, iar consecinţele vor fi suportate în primul rand de cei care au folosit tabelele cu cel putin o semnatura in fals, pentru ca logic, acei care trag folosul unei astfel de actiuni sunt responsabili de semnatura(ile) in fals. Este evident ca in acest context instanta nu va valida hotararile adunării generale.
Problema e ca daca nu aveti dovezi ca ad-torul a sustras citatiile din cutia postala pt. a le face copii, ci vehiculati gratuit asemenea idei, puteti avea probleme si sub acest aspect, de pilda raspandirea de informatii false. Nu ati avut in vedere ca probabil citatiile au fost copiate legal de la dosarul cauzei? Si de aici deriva alt aspect. Care citatii v-au fost, sa zicem, sustrase? Aveati un proces pe rol legat de adunarea generala si de activitatea conducerii? Sau aveti pe rol obiectul de dobandire personalitate juridica, iar demersurile conducerii inca existente va pericliteaza ducerea demersurilor dvs. la indeplinire?
nu a facut nimeni nici un fals...dar am fost cercetati....intrebare de unde poate sa aibe copii dupa citatii daca ele erau puse in posta....nu este calomnie?
inca o intrebare......un ziarist se poate folosi de numele unei persoane daca nu a avut loc nici o discutie cu aceasta ?
Din Codul penal au fost eliminate infracţiunile de insultă şi calomnie. Dar dacă aveţi acces la net, pt. că scrieţi pe un site accesabil prin net, tastaţi pe Google sintagma dex online şi apoi tastaţi "calomnia". Veţi avea surprinderea să constataţi că noţiunea de "calomnie" reprezintă cu totul altceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave cu administratorul din bloc Gabugabu Gabugabu De o luna de zile tot ma chinui sa aflu informații și explicații pentru lista de întreținere care mi se pare cam mare. Mai concret am suspiciuni ca sumele ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals sub semnatura privata tanis tanis La inceputul anului 2011 s-a tinut adunarea generala a proprietarilor din asociatia blocului si s-a intocmit ulterior sedintei procesul verbal .Am contestat in ... (vezi toată discuția)
Ce lege incalca chiriasa prostituata? Costica33 Costica33 O chiriasa vedeta xxx are tupeul sa se duca la usile oamenilor din bloc sa ceara semnaturi pentru a se organiza adunarea generala a membrilor asociatiei de ... (vezi toată discuția)