avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere minor

va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa cer recalcularea pensiei de intretinere si verificarea anuala a salariului fostului sot, pentru a nu face de fiecare data proces pentru recalcularea pensiei. am inteles ca se poate cere asta in instanta , si anual, sau la 6 luni instanta trimite institutiei o solicitare in acest sens.

ultima data, fostul sot a deschis proces pentru scaderea pensiei de intretinere, pe motiv ca au scazut salariile ( nov. 2010) in ianuarie 2011 s-au marit si pensia a ramas recalculata luandu-se in considerare adeverinta de de salariu adusa inainte de marire.

cum trebuie sa cer asta?

va multumesc din suflet !

Cel mai recent răspuns: Miha Ela , utilizator 14:37, 30 Octombrie 2016
Pensia de intretinere va fi solutionata sub forma unei cote procentuale sau fixe, din retributia lunara a debitorului si se vor lua masuri de poprire pentru aceasta parte din salariu.
Codul civil stabileste urmatoarele cote: pana la o patrime din castigul din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Părinţii pot conveni sau, dacă există motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să fie achitată prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale copilului pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care părintele care datorează întreţinerea are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

În cazul în care apare o schimbare în ceea ce priveşte posibilităţile financiare ale părintelui care plăteşte întreţinerea şi nevoia copilului care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

Succes.
Nu va ajung banii pentru copil sau care mai este motivatia in afara de cresterea salariului?

Nicio instanta nu face treaba noastra, daca avem un interes noi facem adrese si procese, nu trimite vrei instanta, gratis, adrese si cere informatii.
Cred ca va refereati la poprirea de care vorbea colega mai sus.
buna ziua si va multumesc pentru raspunsuri

ca sa fiu mai clara, ideea este urmatoarea:
pensia de intretinere a fost calculata initial la 450 lei.
cand fostul sot a considerat ca e impirtant ca sa demonstreze inca o data in plus ce tata grijuliu si iubitor si interesat de soarta copilului sau este, a considerat ca trebuie sa faca cerere pentru scaderea pensiei, ceea ce s-a si intamplat. doar ca adeverinta adusa pentru a demonstra veniturile scazute, a fost una dinaintea maririi salariilor , care s-a facut in ianuarie 2011. instanta nu a cerut sa aduca o noua adeverinta de salariu si a luat in considerare o adeverinta care nu era actuala.

si , intr-adevar, doamna avocat, banii nu sunt suficienti pentru cresterea copilului si pentru toate nevoile pe care le are un copil. daca dvs considerati ca 370 de lei sunt suficienti pe luna, pentru ca un copil sa beneficieze de tot ceea ce este necesar ingrijirii lui ( alimentatie, rechizite, haine, intretinere etc )

intr-adevar , ceea ce e mai important , are - iubire si toata grija mea - si , intr-adevar asta poate sa compenseze, nu sa suplineasca niste nevoi materiale....

si aceasta pensie de intretinere este dreptul copilului meu, pe care l-a castigat in instanta. si pentru drepturile copilului meu ma lupt, fiindca sunt mama lui si-l iubesc.

pusesem aceasta intrebare, fiindca cineva imi spusese ca a avut un agajat care trebuia sa plateasca aceasta pensie de intretinere ( prin poprire ) si primea la institutie , la o anumta perioada de timp , solicitare din partea instantei , pentru a i se comunica veniturile acestuia.

va multumesc
Pai... daca s-a depus adeverinta la dosar, partea interesata (dv. in speta) trebuia sa verifice din ce perioada e adeverinta.
Persoana respectiva nu cred ca a inteles corect sau nu s-a exprimat corect, pentru ca o asemenea procedura nu exista in legislatia romana; ori ii facea doamna cereri dupa cereri de modificare pensie, ori ii trimitea doamna solicitarile prin avocat sau similar si angajatorul a avut impresia ca vin de la instanta, nu stiu ce sa spun.

INcercati sa il notificati pe tata, e mai ieftin si mai rapid decat un proces in instanta; altfel, aratati nevoile copilului in instanta.

Succes!

si , intr-adevar, doamna avocat, banii nu sunt suficienti pentru cresterea copilului si pentru toate nevoile pe care le are un copil. daca dvs considerati ca 370 de lei sunt suficienti pe luna, pentru ca un copil sa beneficieze de tot ceea ce este necesar ingrijirii lui ( alimentatie, rechizite, haine, intretinere etc )

intr-adevar , ceea ce e mai important , are - iubire si toata grija mea - si , intr-adevar asta poate sa compenseze, nu sa suplineasca niste nevoi materiale....

Doamna, legea prevede obligativitatea ambilor parinti de a contribui la cresterea si educarea copilului. Apoi, grija si iubirea dv nu pot compensa contributia finaincara pe care si dv trebuie sa o aduceti la cheltuielile lagate de copil. Poate ca si tatal si iubeste copilul si se ingirjoreaza pentru el, dar asta nu-l absolva de plata pensiei alimentare, corect? La suma pe care o da tatal, mai adaugati si 1/4 din venitul dv (daca aveti un singur copil) si vedeti cam care ar fi suma legala ce i se cuvine copilului dv de la ambii sai parinti. Este adevarat ca, cel mai adesea, banii nu sunt suficienti, dar fiecare se intinde cat il tine plapuma.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara daciana1 daciana1 Buna ziua! Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - perspectiva tatalui omul cu intrebari omul cu intrebari Uite o intrebare la care ar fi foarte bine sa se obtina raspuns cat mai avizat cu putinta. Daca si mama, si tatal au un salariu care bate 2000-2500 E ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinamitu1982 alinamitu1982 Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem ... (vezi toată discuția)