avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie intretinere minor

va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa cer recalcularea pensiei de intretinere si verificarea anuala a salariului fostului sot, pentru a nu face de fiecare data proces pentru recalcularea pensiei. am inteles ca se poate cere asta in instanta , si anual, sau la 6 luni instanta trimite institutiei o solicitare in acest sens.

ultima data, fostul sot a deschis proces pentru scaderea pensiei de intretinere, pe motiv ca au scazut salariile ( nov. 2010) in ianuarie 2011 s-au marit si pensia a ramas recalculata luandu-se in considerare adeverinta de de salariu adusa inainte de marire.

cum trebuie sa cer asta?

va multumesc din suflet !

Cel mai recent răspuns: Miha Ela , utilizator 14:37, 30 Octombrie 2016
Doamna AVLIL, in mesajul Dvs. de mai sus ati atins un subiect care ma intereseaza personal si as dori, daca nu se supara nimeni, sa-mi explicati cum pot eu proceda.
Deci, proces inceput pe vechiul Cod Civil (adica in 2010), in derulare si acum, depus recurs de catre "tatal biologic". Instanta a stabilit o pensie, in suma fixa, de 1000 RON. Cum pot proceda, in viitor, ca aceasta suma sa fie indexata trimestrial, asa cum prevede Noul Cod Civil? La finalizarea acestui proces sa deschid o alta actiune si sa cer acest lucru? Eu intentionam ca, la un moment dat, sa cer instantei sa stabileasca pensia in procent, ca sa nu fiu nevoita sa stau mereu prin instante. Daca scade salariul, scade si cuantumul pensiei, daca ar creste, sa creasca si cuantumul (nu ma refer la procent, sa fiu bine inteleasa, care ar ramane cel stabilit de instanta). Exista ceva ce pot face acum, cand inca procesul este in derulare?
Nu vreau mai multi bani, vreau doar sa fiu scutita de drumuri.
Multumesc.
La cum ati raspuns se vede ca nu aveti grija zilei si poate nici copii. Legea e oricum facuta sa fie interpretabila si in favoarea cuiva, de obicei a celor care au .... sa lasam pe cei in masura sa hotatasca in cazul personalizat, caci nu toata lumea are serviciu.
Si vorbesc despre oameni dornici sa munceasca. Traiti in Romania? Ar trebui sa reconsiderati partile si sa vorbiti in cunostinta de cauza. Multumesc.
P.S. Fara o verificare amanuntita a dosrului nu se pot da sfaturi dupa ureche...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara daciana1 daciana1 Buna ziua! Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - perspectiva tatalui omul cu intrebari omul cu intrebari Uite o intrebare la care ar fi foarte bine sa se obtina raspuns cat mai avizat cu putinta. Daca si mama, si tatal au un salariu care bate 2000-2500 E ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinamitu1982 alinamitu1982 Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem ... (vezi toată discuția)