avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie asig.sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie asig.sociale

daca lucrez pe cont propriu in strainatate,pot plati in romania contributia pt.asigurarile sociale? multumesc.andrei 2009
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:48, 25 Ianuarie 2009
da,puteti plati ce vreti.
1. va puneti cartea de munca la Casa de pensii - pentru pensie.
2. platiti asigurari de sanatate daca va declarati pfa in tara
3. puteti sa va angajati fictiv pe o firma si aceasta sa va plateasca toate taxele
andrei2009 a scris:

daca lucrez pe cont propriu in strainatate,pot plati in romania contributia pt.asigurarile sociale? multumesc.andrei 2009

Sigur ca da, puteti incheia un contract de asigurare sociala cu casa de pensii in raza careia domiciliati, pentru ce venit doriti.
Trebuie, insa, sa platiti C.A.S.-ul prevazut in contract lunar, deci cineva din tara trebuie sa achite suma in numele dvs., intrucat dupa 6 luni de neplata casa de pensii poate rezilia contractul.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere pensie liniuta liniuta Este posibil sa ma inregistrez fictiv la o firma dacA SUNT in pensie de boala gr 3 (cu 4 ore) adica daca pe o perioada de un an as avea un salar mare deci ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea muncii in sua la stagiul de cotizare pentru pensie ForEverYoung ForEverYoung Inteleg ca trebuie minimum 15 ani de cotizare pentru a avea o pensie din Romania. As dori sa stiu daca 20 de ani cit am muncit in SUA se adauga la cei 6 ani ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale-pensii chiojdean chiojdean Bun gasit. Am urmatoarea nedumerire:fratele meu lucreaza in afara tarii, cu acte in regula.cu tara in care lucreaza,Romania are conventie pentru asigurari ... (vezi toată discuția)