avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de donatie

Buna seara.Doresc o lamurire in urmatoarea problema.Mama ,a donat sorei mele si sotului,prin contract de donatie cu clauze de intretinere si uzufruct viager ,un teren.La data semnarii contractului ,incheiat in forma autentica,eu si fratele am fost de-acord cu aceasta donatie neavand alte pretentii.In timp a intervenit divortul donatarilor.Despre intretinere nu poate fii vorba intrucat nu s-au achitat din culpa de obligatii.in aceasta situatie si la acest moment putem ataca acest act de donatie cerand anularea acestuia si repunerea in starea anterioara,nemaifiind deacord cu renuntarea la dreptul cuvenit la mostenire?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:33, 5 Octombrie 2012
Este necesar sa deschideti actiune in instanta pentru anulare act de donatie
Mama poate ataca acest contract nu dvs.Se taxeaza la valoare.
La momentul nedorit si nefericit al dezbaterii succesiunii putem sa ne indreptam impotriva actului pe calea reductiunii?Multumesc mult.
Dupa Decesul mamei, Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Testament ? belcris14 belcris14 Ce imi recomandati sa inchei in ordine descrescatoare tinand cont de costuri si posibilitatea de a fi atacat in justitie, dupa un act vanzare-cumparare ,care ... (vezi toată discuția)