Am castigat la Judecatorie o pensie rezonabila pentru cei doi copii de navigator si inainte de recurs, firma intermediara, ca sa nu riste nimic, a trimis prin mandat postal o suma de 2000 lei. Cu asta si nu stiu cu ce altceva, fostul sot a impresionat pe cei de la Tribunal atat de mult incat nu numai ca i s-a admis recursul dar s-a respins actiunea mea. Acum, la cateva zile de la recurs am primit acasa o instiintare de la avocata lui prin care sunt somata sa restitui cei 2000 lei. Sau sa comunic in scris ca accept sa primesc jumatate din pensie (adica 150 lei) pana cand achit cei 2000 lei. Daca nu, o sa ma execute silit si platesc si cheltuielile de executare.
Eu oricum sunt putin afectata de cei 150 de lei pe care-i voi pierde lunar, cred ca ma intelegeti toti, ca oricum nu poti rezolva prea multe cu acesti bani. In schimb, ma intreb, oare o sa intereseze pe cineva de la Tribunal, de la Politie (nu vorbesc de Judecatorie pt ca acolo chiar si-au facut datoria), ca au permis ca un navigator cu 5000 euro pe luna sa castige impotriva copiilor lui la un asemenea nivel? Si la final ma sfatuieste sa renunt la actiuni civile si dosare penale pt ca vad ca tot el castiga! El nu o sa scape de dosare penale si actiuni civile pana cand nu se face dreptate!
Este obligatoriu sa se faca dreptate!
Să înțeleg că instanța a stabilit o pensie de 300 lei pentru ambii copii la un venit permanent al tatalui de 5000 de euro? În acesti 5000 de euro nu sunt cumva inclusi si banii de diurnă? Trebuie să stiti ca diurna nu intra in calculul pensiei.
In privinta deciziei instantei, este legala. Legea limitează doar suma maximă care poate fi acordată, nu si suma minimă, am chiar un caz în care instanta mi-a acordat pentru tata o pensie de 50 lei pentru fiecare copil. Moral însă e discutabila decizia instantei.